Силен отчет повиши доверието към председателя на ОбС Андон Тодоров

Председателя на ОбС-Благоевград Андон Тодоров направи силен отчет за шестмесечието въпреки пандемията. На днешното заседание той изнесе дълъг и обобщен отчет за дейността на Общинския съвет и неговите комисии за периода 20.12.2020 до 30.06.2020 г. До сега не се е представял подобен отчет.

От него става ясно, че през отчетния период Общински съвет Благоевград е провел 12 заседания, от които 5 редовни и 7 извънредни. В сравнение със същия отчетен период за 2019 г.,- 8 заседания, от които 6 редовни и 2 извънредни.

Четири заседания /1 редовно и 3 извънредни/ са проведени по време на обявеното извънредно положение при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Приетите решения на Общински съвет Благоевград през отчетния период са 234, от тях ПУП- 75 решения, ОУП- 10 решения.

Някои от по-важните приети актове от Общински съвет Благоевград са свързани с предложение относно подготовка на проектно предложение по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г. по Програма „Местно развитие, намаляване бедността и подобрено включване на уязвими групи“ по Покана за подбор на проектно предложения „Изграждане на младежки центрове“ и удължаване срока за погасяване на общинския дълг, поет за плащания по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз.

Приета беше и Стратегия за управление и разпореждане с общинската собственост на Община Благоевград за периода 2019 – 2023 година, годишна програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост за 2020 г.,както и бюджета, Плана за финансиране на капиталовите разходи за 2020 година и актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2020 г. – 2022 г. на Община Благоевград.

Освен това беше приет проект за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Благоевград и проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общински жилища на Община Благоевград.

Неприетите, отхвърлени предложения на кмета от Общински съвет, през отчетния период, са три. Първото е свързано с Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата на реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Благоевград, а второто с приемане на Система за прием в първи клас в общинските училища на територията на община Благоевград. Отхвърлено беше и предложение за
промяна в структурата на Бюджетно звено „Заведения за социални услуги“ – Община Благоевград.

През отчетния период Председателският съвет провел 14 заседания. Постоянните комисии към Общински съвет Благоевград провели общо 50 заседания. През отчетния период са образувани 5 временни комисии.

През отчетния период има постъпили 5 питания към кмета на Община Благоевград, от тях две са от общинските съветници от ПП „ГЕРБ”, едно от общинският съветник Албина Анева, едно от общинският съветник Йосиф Кочев и едно от общинският съветник Кирил Ваклинов. Кметът на общината даде отговор на едното питане на ПП „ГЕРБ”, на Албина Анева и на Йосиф Кочев.

Към кмета на общината са постъпили 6 предложения от: общинският съветник Кирил Ваклинов, общинският съветник Гергана Бечванова-Янчева, общинските съветници Кирил Ваклинов и Павлин Янкулски, общинските съветници от Местна коалиция ЕНП, общинските съветници от ПП ВМРО-Българско национално движение, общинският съветник Цветозар Балабанов.
Към кмета на общината са постъпили 2 искания от Гергана Муртова и Мария Гошева.

„Основните принципи, от които се ръководя са прозрачност и работа в интерес на жителите на общината. Така положих основите на една независима институция, която е коректив на работата на Общината. Разграничих двете институции – Община и Общински съвет, които се бяха слели през годините. Работим в синхрон с Общинската администрация, при ясно разделение на законодателната от изпълнителната власт. Заедно с вас, общинските съветници, приложихме много текстове от Правилника, които не бяха използвани досега. Например, срещи по населени места с жители. С вас спечелихме доверието на жителите и Общински съвет Благоевград. Нашата работа е налице. Предлагам да продължим да работим сплотено в интерес на жителите на община Благоевград“, каза в заключение председателят на ОбС Андон Тодоров.

 

 

 

Свързани новини

/Видео/ Томов се бори за чист въздух? През ноември Благоевград в челната класация на градовете с най-мръсен въздух
Човекът на обещанията, това, което ви обещае Томов, никой не може да ви го даде...

vesito

С редица инициативи в Сандански ще бъде отбелязан Световният ден на хората с редки болести

vesito

Поради ремонт: Спират водата на улица в село Гърмен

vesito

2 коментара

АСЕН ИЛИЕВ 31.07.2020 10:32 at 10:32

ПАЛЕЖА НА ПАРТИЙНИЯ ДОМ 1990Г. ГО ОРГАНИЗИРА КОЛХОЗНАТА СВИНЯ, ЗА ДА БЪДЕ СМАЧКАНА СЪПРОТИВАТА СРЕЩУ ОПРЕДЕЛЕНАТА ОТ КОЛХОЗНАТА КУ РВА ГОРБАЧОВ СЪДБА НА БУЛГАНИТЕ, НА СРЕЩАТА МУ В МАЛТА С ЧИФУ ТИТЕ. ОПИТА НА ВИДЕНОВ ДА СПРЕ РАЗРУШАВАНЕТО НА СТРАНАТА БЕШЕ НАКАЗАН С „ВИДЕНОВА“ ЗИМА ПАК ОТ КОЛХОЗНАТА СВИНЯ. УБИВАЙ КОЛХОЗНИТЕ СВИНЕ! БЪДИ БЪЛГАРИН! СМ ЪРТ НА КОЛХОЗНАТА КОЧИНА!

0

0
Отговори
АСЕН ИЛИЕВ 31.07.2020 10:33 at 10:33

ОТ ОНИЯ ДНИ ТИКВАТА ГОВОРЕШЕ ЗА ПАЛЕЖА НА ПАРТИЙНИЯ ДОМ 🙂 ИСКАШЕ ДА ВИ КАЖЕ, КОЙ ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТИТЕ ЗА ДА СПАСИ ВЛАСТТА СИ С ПАЛИАТИВНИ ПРОМЕНИ И ПРАХ В ОЧИТЕ НА СТАДОТО 🙂

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.