Прерязаха лентата на нова инсталация за семедобивна дейност в Разлог

Днес кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, инж. Валентин Чамбов (директор на ЮЗДП – Благоевград) и г-н Иван Гергов (директор на ТП “ДГС Разлог”) прерязаха лентата на нова инсталация за семедобивна дейност в град Разлог.
“Това е една много добра придобивка за горското стопанство, която ще го превърне в центровете за семедобивна дейност, предоставяйки възможност за по-качествени и устойчиви растения при залесяването на района и страната.“, направи изявления по време на откриването инж. Герчев.
Реновираната семедобивна база в Разлог вече разполага с поточна линия за извличане и обработване на семена от горско-дървесни видове. Част от оборудването служи за изсушаване на шишарките от иглолистни дървесни видове и изчистване на семената от различни примеси и сортирането им по размери.
На официалната церемония днес присъстваха също инж. Гергана Костова (зам.-кмет на община Разлог), представители на ЮЗДП – Благоевград и служители на териториалното поделение в Разлог.

Свързани новини

Медали и плакет за самодейци от формация „Златна възраст“ към Дневен център за стари хора в Благоевград

vesito

Вход свободен на 18 май в Историческия музей в Разлог

vesito

Национален парк Рила отбелязва Световния ден на Земята

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.