Председателят на ОбС Андон Тодоров сформира комисия от външни експерти и съветници за пълна ревизия на кортовете при „Бачиново“

Сформирана е 11- членна спецкомисия,  която да опише всички площи на територията на община Благоевград, които в момента се ползват като зелени терени, паркове, алеи, паркинги и др, но по общ устройствен план са с предназначение за строителство без одобрени подробни устройствени планове.

Съставянето й бе разпоредено с решение на ОбС преди близо година , когато местният парламент наложи мораториум върху застрояване на тези площи.

Председателят на ОбС Андон Тодоров тогава сезира екоинспекцията за мораториума за застрояване на зелените площи и РИОСВ започна продължителна кореспонденция с общината и ОбС в очакване на категоричен отговор има ли влязъл в сила такъв мораториум върху застрояване на зелените площи в Благоевград, или ПУП-ът за застрояването на Бачиново от 2011 г. е още в сила.

Бавене и протакане на запълването на квотата от общинска администрация и кореспонденция, забави с близо година сформирането на важната комисия, но от вчера тя вече е факт с участието на четирима съветници, четирима външни експерти и трима общинари. Това са съветниците Васил миладинов, Лилия Мечева, Евгени Бибов,Павлин Янкулски,експертите арх. Костадин Христов, арх. Анушка Костадинова, арх. Васил Филипов и екологът Елизабет Иванова, а от Общинска администрация урбанистът Стела Лишкова, екологът инж. Диана Стефанова и Кирил Чаушев.

Новата комисия е задължена да представи пълен списък на все още незастроените терени пред местния парламент, който ще реши как ще се процедира и дали да блокира напълно и навсякъде инвестиционни намерения на частните инвеститори.

Според съветници създаването на тази комисия дава възможност за нов опит да се спре застрояването в района на кортовете в месността Бачиново.

Източник: Вестник“Струма“

Свързани новини

Кандидат-кметът на Благоевград Андон Тодоров: Туризмът не е бизнес, а индустрия, имам готов план за 2 г. Благоевград да стане желана дестинация за летен и зимен туризъм

vesito

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР – Благоевград

vesito

„Майсторите на комедията” пристигат в Сандански

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.