Председателят на ОбС Андон Тодоров изиска от РИОСВ прекратяване на процедурите по застрояване на „Бачиново“

Председателят на ОбС Андон Тодоров изпрати писмо до шефа на РИОСВ Ангел Георгиев с искане за прекратяване на процедурите за застрояването на „Бачиново“. Той настоява за прекратяване всякакви процедури относно внесено искане от „Универсал Строй Консулт“ за подробен устройствен план.

Ето какво пише в писмото:

„Уведомяваме ви, че с определение № 12687 / 14.10.2020г. на Върховен административен съд решение № 167 по протокол № 9 от заседание на общински съвет Благоевград проведено на 29.05.2020г. е в сила и към момента е наложен мораториум. В тази връзка и с оглед на гореизложеното моля да прекратите всякакви процедури относно внесено от „Универсал Строй Консулт“ за подробен устройствен план, план за застрояване на поземлен имот по одобрените кадастрални карти и кадастрални регистри на град Благоевград за ново свободно застрояване на жилищни сгради за постоянно обитаване хотелски комплекс, ресторант, СПА център, плувен басейн, тенис кортове, подземни и надземни гаражи“.

В писмото председателят на ОбС е приложил и решение № 167 по протокол № 9 от заседание на Общински съвет Благоевград, проведено на 29. 05. 2020 година.

Свързани новини

Александър Мацурев разясни на местни хора от Кремен, Обидим и Гостун за мерките и механизмите за подкрепа, свързани с възстановяването от ковидкризата

vesito

Медиците от първа линия получават безплатен уикенд в Банско

vesito

Област Благоевград на челна позиция! 43 нови случая на коронавирус за изминалите 24 часа, 255 са в страната

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.