Председателският съвет на ОбС говори за точките на сесията утре! Какво ще се случи с концесията на аквапарка? Ще се намалят ли наемните цени на закрития пазар? Кои ще изберат за почетни граждани на Благоевград?

Едно е един човек да работи, друго е 41, вървим към консолидация със всички общински съветници, въпреки че има опити за разединение. Все пак са 14 представителства. Това коментира председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров на пресконференция днес, на която запозна с важните точки, залегнали в дневния ред на общинската сесия.

За първи път в пресконференцията се включиха и зам.председателите Евгени Бибов и Кирил Ваклинов.

Любопитно е,че в дневния ред е включена точка, свързана с изграждането на производствена зона, въпреки че не е приета от две общински комисии по икономика и териториално-селищно устройство.

Евгени Бибов обясни,че зоните са три, първата от двете страни по пътя за Мощанец, втората между детелината под село Зелен дол и магистрала „Струма“ и третата е Зелендолски път да се разшири до 4-и парцел.

Общинските съветници не са го приели, защото това е неизпълнимо.Защо да изменяме предназначението и да изкупуваме имотите като цената ще се вдигне 3 пъти?“, попита реторично Бибов.

Андон Тодоров обясни, че процедурата за изграждането на производствена зона е дълга, отнема около 5-6 години и не е уместно кметът да бърза и си прави пиар.

Кой му дава съвет не знам, но явно не разбира“, коментира Тодоров и допълни, че предложението трябва да се изпипа добре и да се вкара за гласуване, тъй като сега не е направено по правилния начин.

Кирил Ваклинов обясни,че спешно е необходимо още утре на сесията да се предприемат мерки за прекратяване на концесията с аквапарка. Закритият басейн е пълен с вода, сградата е опасна и може всеки момент да падне и това е показател,че акционерът е недобросъвестен стопанин.

Съветниците ще разискват и темата за намаляване на наемните цени на закрития пазар в Благоевград, като търговците искат 20%, а една от комисиите предлага 30%.

Ще се разгледа подписка на жители на село Делвино, с искане населеното място да стане кметство и да не бъде с кметски наместник, както и процедура за изграждане на физкултурен салон за нуждите на НХГ.

Общинските съветници ще разгледат и предложение за  присъждане на звание „Почетен гражданин“ на Благоевград на Михайл Йорданов Цонев и на покойния педагог и художник доц. Атанас Дафинов.

Другата седмица започват срещи с представители на общинските дружества и срещи с хора от селата.

Свързани новини

Скръбна вест! Писателят Борислав Владиков почина от коронавирус

vesito

Крадците в Сандански напръскали камерите с боя, задигнали 4 000 лева, 800 евро и 100 долара

vesito

Уволниха управителя на „Благоевград Еко Транспорт“ Мирослав Кюпов, мястото му зае…

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.