На пресконференция Андон Тодоров, Евгени Бибов и Кирил Ваклинов обявиха: Черква на пазара ще има!

Има консолидация между всички съветници и черква на пазара в Благоевград ще има. Добрата новина съобщиха на пресконференция днес председателят на ОбС Андон Тодоров и заместниците му Евгени Бибов и Кирил Ваклинов.

Продължава работата на комисията към ОбС, която се занимава с искането за изграждане на нова черква в района на пазара в града. Проведени са вече няколко срещи с Владиката за обсъждане на редица възникнали въпроси в процес на работа.

Ще има  нова черква и на пазара и още една в района на старата казарма, увери Бибов.   Той е категоричен, че   трябва да се направи   нов идеен проект, защото искането на общинска администрация за 1800 квадрата е много.

„Около 500 квадрата са необходими за черква, като ние се съгласяваме до към 1000, но иначе е много,  ще се закрие така пазар“, коментира Бибов.

Процедурата ще продължи около 2 месеца, черквата ще бъде  на мястото на параклиса, който е в момента, точно на средата, като и долната част на пазара ще си остане, ще има една алея и паркинг.

В същото време трябва да се работи и по въпроса за изграждането на по- големия храм, който ще бъде на територията на бившата казарма. В момента върви ПУП, но ще се получат нещата , ако не изпуснем някой срок, коментира Бибов.

Той изрази опасения, че същестува реална възможност военното министерство да си вземе имота, докато се подготвят нещата и  се гласуват.

„Това не зависи само от нас, трябва да се отдели с ПУП“, допълни още зам.председателят на ОбС Благоевград.

Свързани новини

Жители на Благоевград с благодарност към кмета Илко Стоянов

vesito

Бъдещи първокласници садиха млади дръвчета в детските градини в Разлог

vesito

Разлог е част от нов европейски консорциум в технологичната област на програма URBACT

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.