ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД „7-МИ АПРИЛ – ПРАЗНИКЪТ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ“

Вчера на 13.04.2024г. на красива открита сцена на площада в с. Струмяни бе дадено началото на празничния концерт по повод Празника на община Струмяни. Поздравителната програма започна с изпълненията на децата от Детска градина „Патиланци“ – с. Микрево, с. Струмяни и с. Илинденци, децата от Средно училище „Св.Паисий Хилендарски“ – с. Микрево, самодейни състави от читалищата в с. Микрево, с. Струмяни, с. Илинденци, певиците от Женска певческа група с. Игралище, танцов ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ – с. Микрево, Ансамбъл „Малешевска китка“ и ансамбъл „Веселие“.
За поредна година празникът събра десетки жители и гости на общината – поколения, приятели, съмишленици, хора които милеят за родното място, хора които никога няма да забравят, че центърът на света е точно под родната стряха.
Като част от съпътстващата програма на празника бе детско шоу „Маг Икар“, което зарадва най-малките деца на общината.
КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ Г-Н ЕМИЛ ИЛИЕВ ПОЗДРАВИ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ ПО ПОВОД „7-МИ АПРИЛ – ПРАЗНИКЪТ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ“!
В своето слово той сподели:
„ Днес в деня на този празник обединяваме чувствата си към родната община и сърцето на всеки от нас се вълнува от радостта и емоциите на празничният ден, от надеждите и желанията ни да продължим развитието на Струмяни като европейска община.
Отброихме още 4 динамични години, през които имахме възможността да продължим да работим и да влагаме сърцето и силите си за благото и добруването на хората в община Струмяни.За бъдещето на нашата община- малка, но с все по-големи възможности и все по- позната не само у нас, но и зад граница.Защото има с какво да се гордеем- с трудолюбието и с гостоприемството ни, с прекрасната ни природа, с културните ни и исторически забележителности, с фестивала Малешево пее и танцува, със съхранените традиции“.
Скъпи съграждани,
Искам от сърце да благодаря на всички, които обичат и помагат на Община Струмяни.
Наш дълг е да запазим наследеното и да предадем на поколенията след нас силният дух и традициите на нашата община.
Да бъдем здрави, по мъдри и по-смирени,
По-отворени за взаимопомощ и солидарност към нуждаещите се.
Да си помагаме взаимно, всеки според възможностите си и да бъдем съпричастни и да не забравяме, развитието на нашата община зависи в най-голяма степен от нас, независимо от трудностите на нашето съвремие.
Разбира се най-сърдечно Ви пожелавам, с настъпването на красивите пролетни празници Лазаров ден и Цветница и в навечерието на един от най почитаните християнски празници- Великден, да донесат в домовете ни повече здраве, мир, любов и надежда, повече вяра и смисъл да бъдем заедно и да създаваме по-добрият утрешен ден.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СТРУМЯНИ!“
Сред официалните гости на празника, които също отправиха своите поздравления и благопожелания към община Струмяни и нейните жители бяха: Областен управител на област Благоевград- г-жа Мария Димова, Негово Високопреосвещенство Неврокопски Митрополит Серафим, Нейно Превъзходителство Посланик на Република Северна Македония в България
г-жа Агнеза Руси Поповска, , г-жа Севделина Траянова – председател на Общински съвет Струмяни, г-н Звонко Пекевски – кмет на община Берово, г-н Георги Батев – Председател на Общински съвет Сандански, г-н Димитър Бръчков – кмет на община Петрич, г-н Тони Якимовски – Ръководител на Съвместен технически секретариат Кюстендил, д-р Иван Анчев – Председател на Атлантическия съвет на България, г-жа Фиданка Котева – зам. кмет хуманитарни дейности на община Струмяни, г-жа Петя Тасева – зам.кмет стопански дейности на община Струмяни, г-н Иван Секулов – Секретар на община Струмяни и др.
Бяха получени и десетки поздравителни адреси от България и чужди партньори:
– Поздравителен адрес от г-н Красимир Герчев – кмет на община Разлог;
– Поздравителен адрес от г-н Арбен Мименов – кмет на община Сатовча;
– Поздравителен адрес от г-н Стойчо Баненски – кмет на община Банско;
– Поздравителен адрес от Министерство на образованието и науката;
– Поздравителен адрес от Национално сдружение на общините в Република България;
– Поздравителен адрес от Асоциация на българските градове и региони;
– Поздравителен адрес от Сдружение на югозападните общини и др.
Празничният концерт продължава с изпълненията на обичаната фолклорна певица НЕЛИНА, както и изпълненията на рап звездите ТОРИНА И ПАШАТА.
Може да бъде изображение с 5 души
Може да бъде изображение с 11 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души, танцуващи хора и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 15 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 17 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 1 човек
Може да бъде изображение с 8 души, танцуващи хора и тълпа

Свързани новини

Традиционният панаир в Гоце Делчев започва от 18 септември

vesito

Солистите от Фолклорна формация „Славеи“-Сандански отличени с награди за млади таланти в конкурса „Звезди в радиото“ 2024

vesito

32-ма състезатели се включиха в турнира по тенис на корт за „Купата на община Петрич“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.