Празничен концерт под надслов „Мирна и честита“ на самодейците от Банско

С послание коледното вълшебство да бъде искрата, която да запали светлината по пътя ни през Новата 2024 година, над 100 самодейци излязоха на сцената в големия салон на НЧ“Никола Вапцаров-1894“. Те изнесоха красив и весел празничен концерт под надслов „Мирна и честита“.
В пъстър калейдоскоп от традиции и съвременност, песни и танци, фолклор и съвременна музика, бе показано музикалното богатство на България и уникалното културно наследство на Банско.
Аз съм много развълнуван от цялата емоция и красота, която видяхме на сцената. Благодарен съм, че имаме такива уникални традиции и съм много щастлив, че това богато наследство е в сигурните ръце на няколко поколения банскалии, които се събраха тук на сцената и в залата. Сигурен съм, че всички усещаме тази сила, която идва от общите ни корени, от героичното ни минало, от могъществото на планината, и най-вече от единството ни, каза кметът на Банско Стойчо Баненски.
В приветствието си към банскалии и гостите на града, кметът направи кратка ретроспекция на отиващата си година и постигнатото с общи усилия. Той подчерта, че от всички зависи как ще живеем и затова в края на годината трябва да си обещаем да се подкрепяме взаимно, да работим здраво и да си помагаме, защото само така късметът ще бъде на наша страна.
Празничната Коледна програма в община Банско продължава с коледен концерт на самодейците в гр. Добринище на 23 декември.
Навръх Рождество Христово – Божичь, коледари ще обикалят домовете в Банско, а по обяд ще се съберат в центъра на града за голямото дрънкане на звонци.
Може да бъде изображение с 12 души, танцуващи хора, цигулка, дирндъл и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души, танцуващи хора и текст, който гласи 'www.bansko.bg'
Може да бъде изображение с 9 души, танцуващи хора и текст, който гласи 'MT www.bansko.bg'
Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души, танцуващи хора и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 6 души, дирндъл, акордеон и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души, танцуващи хора и дирндъл

Свързани новини

Обновяват пътната маркировка в Разлог и малките населени места

vesito

Левият вот в Благоевград разделен за кой да гласува? Д-р Вангел Арабаджиев № 3 в листата на „Изправи се! Мутри вън!“ или Любен Милев № 6 в листата на БСП
Приех поканата на Мая Манолова, защото не съм съгласен кандидат на левицата от Благоевград да е само Любен Милев, обясни мотивите си известният стоматолог

vesito

ВКС потвърди присъдата на Окръжен съд – Благоевград по делото срещу бившия полицай Каламски

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.