Осъдиха община Кърджали да заплати 3000 лв. на дете, нападнато от улични кучета

Община Кърджали да заплати обезщетение в размер на 3000 лв. – главница, ведно със законната лихва за претърпени неимуществени вреди на 8-годишно момиче от областния град, в резултат на нападение от безстопанствени кучета, постанови със свое решение Районният съд в Кърджали, става ясно от публикуваното решение по делото.

Инцидентът станал на 3 юли миналата година на паркинг в един от кварталите на града. Тогава баща и дъщеря излезли от блока си рано сутринта, като момиченцето, тогава на 8 години, вървяло преди баща си към семейния автомобил на паркинга до кооперацията. Пет-шест безстопанствени кучета подгонили детето, което от своя страна тръгнало да бяга, спънало се и паднало, вследствие на което получило наранявания. От съдебното решение става ясно, че детето не е било нахапано. Разпитани са и свидетели. Случката провокирала подписка от живущите на адреса.

Освен главницата и лихвите по нея, Община Кърджали ще трябва да заплати също близо 500 лв. държавни такси и адвокатски възнаграждения. Решението подлежи на обжалване пред по-горна инстанция в двуседмичен срок от връчването му. Tова не е първият случай на нападение на бездомни кучета над жители на общината, както и на постановяване на парично обезщетение на пострадал, предаде БТА. В средата на миналата година 45-годишна жена бе нахапана от куче в централен парк.

Свързани новини

Голяма промяна с болничните. Повече пари

vesito

Легендата Йън Пейс идва в София, Пловдив и Благоевград

vesito

Правителството: Конституционното дело по казуса „Румен Томов“ трябва да бъде отхвърлено

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.