Осветяват Ниагарския водопад в бяло, зелено, червено за 3 март

Едно чудесата на света – Ниагарският водопад, за четвърта поредна година ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник. Инициативата е на Генералното консулство на Република България в Торонто, Канада и е една от най-популярните прояви на българските дипломати за националния ни празник. Освен осветяването на водопада генералното ни консулство в Торонто се е постарало да организира няколко други събития за българската общност във всички краища на Канада. В най-западната провинция – Британска Колумбия, ще бъде осветена сградата на общината в гр. Ванкувър и най-стария мост в града – Бурард бридж

. В провинция Албърта за да отбележат подобаващо Националния празник на България ще бъде осветен най-големия мост – Хай левел Бридж. За втора поредна година ще има и официална церемония по издигане на българското знаме пред парламента на най-голямата провинция в страната – Онтарио. Там домакин ще бъде председателят на парламента Тед Арнот. Консулството в Торонто организира и пътуващи „Дни на България“ във Ванкувър, Виктория и Салмон Аром в провинция Британска Колумбия през април. По време на тези събития се представят отделни български градове от представители на българската общност по места. В Канада вече има над 15 такива събития, организирани от генералното ни консулство.

Свързани новини

Александровска болница иска 27 000 лв. от семейство, за да предаде тялото на покойната им дъщеря

vesito

Благоевградчанка е с хематом на главата след катастрофа в Кресна

vesito

15 минути повече за изпитите след 7-и клас, учебниците влизат в дигиталната раница (Обзор)

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.