Одобрени са още два големи образователни проекта в община Сандански

Одобрените проекти са за подобряване на материалната база в три училища в град Сандански***
Близо 6 млн. лв. ще бъдат инвестирани в образователната инфраструктура в община Сандански.
Разширяването, изграждането и пристрояването на нови сгради към училищата в община Сандански са част от заложените дейности в двата проекта, които са одобрени от Министерството на образованието и науката по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024 – 2027“.
Чрез реализацията на тези проекти значително ще се подобри училищната база в образователните заведения и ще се създадат оптимални условия за здравословна образователна и жизнена среда на децата в училище.
Проектите, които са одобрени за финансиране са:
Изграждане на пристройка към I ОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Сандански на стойност 2 976 000 лв.
Изграждане на пристройка с топла връзка към Профилирана гимназия „Яне Сандански“, гр. Сандански и II ОУ „Христо Смирненски“ на стойност 2 999 800 лв.
Поетапното изграждане на нови сгради и пристрояването към съществуващи цели създаването на пълноценни условия за организация на учебния ден и поетапно преминаване към едносменен режим на обучение, с цел повишаване качеството на образование в държавните и общинските училища.
Може да бъде изображение с 6 души и текстово съобщение
Всички реакции:

118

Свързани новини

Община Сандански спечели проекта за изграждане на Младежки център

vesito

АПИ предупреждава да се шофира внимателно по пътя Благоевград – Кресна

vesito

Община Кочериново с официална церемония за депото за битови отпадъци

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.