Община Сандански спечели проекта за изграждане на Младежки център

Община Сандански получава финансиране за изграждане на Младежки център по Националния план за възстановяване и устойчивост. Това е вторият спечелен проект, след като неотдавна общината получи одобрение и на проекта за цялостна рехабилитация и оборудване на общежитието на ЗПГ „Климент Тимирязев“.
Изграждането на Центъра за младежки дейности и спорт ще се осъществи чрез преустройство и пристрояване на съществуваща сграда в парк „Свети Врач“, изградена преди повече от 40 години. Сградата пустее и се руши десетилетия наред, а след изпълнението на проекта ще се трансформира в нов и модерен младежки център в сърцето на парка на град Сандански.
На първия етаж проектът предвижда две многофункционални зали, фоайе, асансьор, стълбище, коридор и санитарни възли. На втория етаж ще има административни помещения – кабинети, зала за дигитални компетенции, фоайе и коридор.
Етажът е с галериен изглед към голямата зала. За затъмняване на залите, с цел прожектиране, се предвиждат въртящи вертикални ламели с автоматично задвижване.
Новият център ще се превърне в притегателно място за младежите в общината, като чрез активна работа с целевите групи на терен, провеждане на обучения и общи събития с партньорските организации и други центрове, младежите ще натрупат важни знания и умения, целящи личностно и професионално развитие на учениците и младежите до 29-годишна възраст.
Предвижда се центърът да обхване до 450 души на възраст между 15 и 29 години. Ще се работи активно и с младежи от уязвимите групи.
Общият бюджет е 1 799 270, 00 лв. и включва изпълнението строително – ремонтните дейности, цялостно оборудване на сградата и обезпечаване на младежкия център с необходимия персонал – образователни медиатори, психолози, кариерен консултант и лектори.

Свързани новини

/Видео/ Цирк „Рио“ забавлява благоевградчани с въздушна акробатика, фокуси, дресура на гълъби, пони, змии и още…

vesito

Зловещо пророчество на Ванга за 22.2.2020 г. се сбъдна

vesito

Млади таланти пристигат в Гоце Делчев за второто издание на турнира за подрастващи в свободната борба за купа „Неврокоп“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.