Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” организират съвместна благотворителна кампания за набиране на средства за закупуване на мамографски апарат

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” ЕООД организират съвместна благотворителна кампания за набиране на средства за закупуване на мамографски апарат.
Целта на кампанията под надслов “Ранното диагностициране спасява животи!” е закупуване на Мамографски апарат в посока превенция, ранна и иновативна диагностика и създаване на условия за адекватно качество на живот на засегнатите от онкологични заболявания пациенти.
Според националната статистика 68% от лекуваните пациенти с рак на гърдата в България са били диагностицирани в стадии II и стадии III и едва 12% в стадий 0-I. Тези данни за пореден път показват липсата на адекватна превенция и работещи скринингови програми в страната.
Обединени от идеята всички статистически данни да бъдат променени в полза на здравето и пълноценния живот, Община Разлог и “МБАЛ Разлог” ЕООД отправят апел към всички добродетели да подпомагат финансово каузата, чрез дарение по:
Дарителска сметка с титуляр МБАЛ-РАЗЛОГ ЕООД:
IBAN BG34UNCR70001525568898
BIC UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
Основание: ДАРЕНИЕ ЗА МАМОГРАФСКИ АПАРАТ
Снимката е илюстративна
Може да бъде изображение с текстово съобщение

Свързани новини

Откриха за втора поредна година Лятната академия за деца в Благоевград

vesito

Благотворителен коледен базар „Дар от сърце“в Разлог

vesito

Спират водата на няколко улици в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.