Община Петрич съвместно с Община Сандански взеха участие в XV Международна конференция за винен туризъм IWINETC

В периода 9-10 април, в Пловдив, региона ни бе представен под общото име “Долината на Струма”.
Форматът IWINETC е престижно, мащабно ежегодно събитие, което събира професионалисти и експерти в областта на винения и кулинарен туризъм от цял свят. На конференцията присъстваха около 100 участници от 50 държави. Атрактивно и интересно представяне на региона, винени дегистации и участие с презентация в дискусионния панел бяха добра основа за работни срещи и директни партньорства. Група от участниците продължиха с посещение на място в Долината на Струма. Водещи туроператори от Япония, Германия, Великобритания, Швеция, САЩ и Индонезия пристигнаха специално, за да се запознаят отблизо с възможностите за винен, културен и кулинарен туризъм. На 11 април посетиха Сандански, Мелник и винарните в района – “Златен Рожен”, “Вила Мелник”, както и Ретро музея. На 12 април гостите посетиха Античен град Хераклея Синтика, Исторически музей Петрич, винарна “Орбелия“, винарна “Рупел” и хотелски комплекс “Мантар”. Впечатлени от богатото културно наследство, красивата природа и изключителните вина в красивите и добре организирани винени изби, туроператорите затвърдиха намерението си за последващи и организирани посещения в Долината на Струма.
Може да бъде изображение с 6 души и Партенонът

Свързани новини

Директорът на СУ „Св. Паисий Хилендарски” – с. Микрево г-жа Лиляна Велкова отпразнува 60-годишния си юбилей

vesito

Дирекция „Социално подпомагане“ – Разлог търси кандидати за доброволна и професионална приемна грижа за деца до 5-годишна възраст

vesito

Нови 7 млн. лв. за инфраструктура на Благоевград отпусна МРРБ

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.