Нов рекорд на ОбС Благоевград! 71 точки за разглеждане на сесия! Местните парламентаристи решават дали ще има черква на пазара

Председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров свиква редовно заседание на Общински съвет Благоевград на 31-и юли. В дневния ред са включени рекордни 71 точки.

Сред важните решения, които трябва да вземат местните парламентаристи е дали да се изгради черква в района на зеленчуковия пазар в Благоевград.

За градежа на църковния храм върху 1.5 дка се говори от доста време. Има и сериозен отпор за начинанието, тъй като мястото е малко и градежът може да засегне и попречи за дейността на фермерския пазар. Освен това не е заложено изграждането на подземен паркинг, който да реши проблема с паркирането в района.

Кметът Томов обаче бърза и предлага дарение на общинския поземлен имот на Неврокопската св. Митрополия за изграждане на православен храм.

Заседанието ще започне с изказване на председателя на народно читалище „Виртуален свят 15.11.2004 г.“ Емил Радев.

След това Андон Тодоров ще изнесе отчет за дейността на Общински съвет Благоевград за периода 01.01.2020 година до 30.06.2020 година.

Заложени са предложение относно приемане на първо четене Наредба за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Благоевград и предложение относно необходимост от приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общинските жилища в Община Благоевград.

В точка 8 е залегнало предложение относно предоставяне на права на Кмета на Община Благоевград да издаде запис на заповед за авансово плащане по проект: „Рекултивация на общинското депо за неопасни отпадъци на територията на Община Благоевград“.

Съветниците ще разгледат и предложение относно Финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на Община Благоевград, отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, както и приемане на дарение от Общински съвет Благоевград.

В дневния ред е заложено предложение относно предсрочно прекратяване на договора за възлагане управлението на „Център за психично здраве – Благоевград“ ЕООД, поради придобито право на пенсия за осигурителен стаж и възраст от управителя.

Залегнало е и предложение относно придобиване на ВиК активи – публична общинска собственост и предаване за управление от Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Благоевград за стопанисване, поддържане и експлоатация на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Благоевград.

В голяма част от точките са заложени предложения, относно даване съгласие за провеждане на публичен търг за отдаване под наем на общински нежилищени имоти – публична общинска собственост.

Свързани новини

Румен Томов: Грешки се прощават, но не се забравят
Невярно твърдение на Методи Байкушев, провокира Румен Томов да каже истината

vesito

Кандидатът за кмет на Благоевград Румен Томов: Започнахме промяната в Благоевград и успяхме

vesito

Самодейни състави от Банско и Битоля изнесоха фолклорен концерт “Празнична прегръдка“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.