Нова автобусна линия от Благоевград до Картала за уикендите

Община Благоевград разкрива нова автобусна линия, която ще пътува до курортната местност Картала. Предложението на кмета Методи Байкушев получи одобрението на съветниците от Комисията по устройство на територията.

„Това е отколешна мечта на благоевградчани. Затова решихме да пуснем експериментално тази автобусна линия“, заяви градоначалникът. Автобусите ще пътуват до 15 септември и ще се движат в петък, събота и неделя. Предстои да бъде обявен точен график на линията. Тя ще се управлява от общинското дружество „Екотранспорт“, създадено по проекта, по който бяха купени новите електробуси в Благоевград. „Ще търсим начин за оптимизация на работата на това дружество, за да увеличи приходите. Ще проследим и дали новата автобусна линия до Картала ще бъде успешна и рентабилна, както и дали има интерес от хората“, подчерта кметът Методи Байкушев.

Свързани новини

Дядо на 104 пусна гласа си с машина

vesito

В Разлог се проведе състезание по професии за „Най – добър млад готвач“ и „Най – добър млад сервитьор“

vesito

Разкриват сезонна автобусна линия по пътя Гоце Делчев – Добротино – Попови ливади

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.