Нова автобусна линия от Благоевград до Картала за уикендите

Община Благоевград разкрива нова автобусна линия, която ще пътува до курортната местност Картала. Предложението на кмета Методи Байкушев получи одобрението на съветниците от Комисията по устройство на територията.

„Това е отколешна мечта на благоевградчани. Затова решихме да пуснем експериментално тази автобусна линия“, заяви градоначалникът. Автобусите ще пътуват до 15 септември и ще се движат в петък, събота и неделя. Предстои да бъде обявен точен график на линията. Тя ще се управлява от общинското дружество „Екотранспорт“, създадено по проекта, по който бяха купени новите електробуси в Благоевград. „Ще търсим начин за оптимизация на работата на това дружество, за да увеличи приходите. Ще проследим и дали новата автобусна линия до Картала ще бъде успешна и рентабилна, както и дали има интерес от хората“, подчерта кметът Методи Байкушев.

Свързани новини

Среща на общинското ръководство в Банско с представители на Британското посолство

vesito

Бившият съветник Димитър Урдев с важно предложение за съживяване на бизнеса в Благоевград

vesito

Боксов клуб „Пирин“ зае второ отборно място в Държавното първенство по бокс, което се проведе в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.