Неволите в зоопарка в Благоевград продължават! Маймуна избяга от клетката си и шокира посетители

Маймуна избяга от клетката си в зоопарка в Благоевград и шокира посетители, научи ИА „Региона“. Инцидентът станал тази неделя и веднага всички били евакуирани.

Новината потвърди и говорителят на Областна дирекция на МВР – Благоевград Йорданка Шаркова като обясни,че е уведомена и общината в Благоевград.

Не стана ясно колко време точно е продължило издирването на избягалото животно. „ Не мога да кажа какво се е случило точно, тъй като  това не е криминално деяние и не е в нашите правомощия“, допълни Шаркова.

Неволите в зоопарка в Благоевград продължават с пълна пара. Преди около двайсет дни на всички граждани и гости на Благоевград им стана ясно, че безхаберието на Румен Томов взима застрашителни размери. Информирахме за поредният шокиращ случай, свързан с живота на двете новородени лъвчета в благоевградския зоопарк. Животните били на границата със смъртта заради немарливо отношение.

Безспорен факт е,че зоопаркът в града е в окаяно състояние, мръсотия, небоядисани клетки, за което се изискват минимални средства, няма естакада за придвижване на детски колички. А все пак зоопаркът е създаден за деца и би трябвало да се помисли за лесното им придвижване.

Припомняме, че в бюджета на общината са гласувани 170 000 лв. за ремонт на зоопарка, вече 7 месеца няма обществена поръчка за цялостен ремонт, защото явно пари няма и няма от къде да дойдат…

Друг е въпросът,че не се полагат достатъчно грижи за животните. Усилено се говори, че изчезват новородени животни, други умират. Според започнати на 5-и юли, тази година  лъвицата била избягала от клетката си  и изплашила посетители.

На въпрос на журналист преди време стана ясно,че Румен Томов не знае, че бизонът е починал. Кой е пряко отговорен за немарливостта? Томов, зам.кметът по сигурността Милев… ясно е,че никой не взима мерки…

Двете лъвчета имаха късмет да останат живи след намесата на специалисти. Трябва обаче Румен Томов сериозно да помисли за съживяване на зоопарка и той да стане предпочитано място за разходка и развлечение на деца и родители и гости на Благоевград.

Свързани новини

Акция за премахвана на стари коли в Благооевград

vesito

Плувецът Антъни Иванов: Съжалявам!

vesito

29 са новите случаи на коронавирус в област Благоевград, 154 са регистрирани за изминалите 24 часа в страната

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.