Кметът Илко Стоянов: Над 380 са постъпилите заявления в системата за прием в детските заведения в Благоевград

380 заявления за електронен прием са подадени до обяд днес и само 8 на място в детските заведения. Това съобщи кметът на Благоевград Илко Стоянов часове след стартирането на онлайн платформата за записване на деца в детски ясли и детски градини.
„Родителите масово приемат и откликват на електронния прием, който гарантира спазването на правилата. Най-важно е да отбележим, че принципът „пръв по време, пръв по право“ в случая не съществува, процесът за кандидатстване остава отворен до 10 април и всички заявления ще бъдат разглеждани индивидуално. Идеята е чрез електронния прием да се постигне максимална прозрачност и обективност, както и да се избегнат чакането и манипулирането на данни при приема на децата“.
Във връзка с възникнал технически проблем при стартиране на платформата секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев увери гражданите, че всяко едно заявление, подадено до 9.29 часа на 20 март тази година ще бъде проверено за некоректни данни, а родителите лично ще бъдат прозвънени един по един, за да са сигурни, че регистрацията им е правилно отразена в сървъра.
Директор „Образование“ към Община Благоевград Симона Митова категорично заяви, че нито едно дете няма да остане незаписано в детска градина и добави, че принципът за райониране се запазва.
Община Благоевград е иноватор и е първата в областта, която въвежда електронен прием за кандидатстване в детски заведения.
Технически проблем в електронната платформа за прием в детските заведения на територията на Благоевград тази сутрин създаде временно неудобство за родителите, но общинска администрация бързо реагира и отстрани нередностите.

Свързани новини

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград

vesito

Нов електронен сайт и новоразработена онлайн платформа за социални услуги на Община Благоевград

vesito

Валери Миков оглавява „ВиК“ – Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.