Кметове от Югозапада в надпреварата “Кмет на годината” за мандат 2019-2023

Гласуването за „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 започна днес. В година на местни избори конкурсът, организиран от Kmeta.bg, по традиция обхваща целия изтичащ мандат на местните власти. Всички български граждани могат да оценят работата на градоначалниците със своя вот в платформата Kmetnagodinata.bg. Допитването продължава до 23.59 ч. на 14 септември, само от IP адреси от България.

В надпреварата участват всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година е направено за 4 общини –  Разлог, Якоруда, Нова Загора и Никола Козлево. Причината е, че там настоящите кметове не изпълняват функциите си през целия мандат (избрани са по-късно или временно изпълняват длъжността) и затова няма как да бъдат оценявани за четиригодишия период наравно с останалите.

Категориите в конкурса “Кмет на годината” за мандат 2019-2023 са:

– Кмет на годината ;

– Кмет на гражданите;

– Смарт сити;

– Зелена община;

– Градска среда;

– Туризъм и култура;

– Спорт и младежки политики.

Кметове от Югозападна България участват в различните категории. В категория „Малка община“ за първото място се борят кметовете на Белица, Симитли, Струмяни, Банско, Кресна, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово.

В категорията „Средна община“ сили и подкрепа ще мерят Атанас Стоянов, кмет на Сандански, кметът на Петрич Димитър Бръчков и Владимир Москов, кмет на Гоце Делчев. Фаворит в категорията за момента е кмета на Сандански, който събира сериозна подкрепа, което в края на мандата е своебразен атестат за свършеното през последните 4 години в града.

В категория „Голяма община“ за доверието на хората ще се бори кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Всеки може да подкрепи своя фаворит и в двете основни категории „Кмет на годината“ и „Кмет на гражданите“ като подкрепите някой от кметовете от област Благоевград. Важно е да знаете, че на всеки 24 часа можете да гласувате от един и същ имейл.

Регистрацията за гласуването в платформата Kmetnagodinata.bg става през профил в социалната мрежа Facebook, профил в Google или с друг имейл, като в последния случай вотът трябва да бъде потвърден през посочения имейл.

Във всяка категория победителите ще са трима – за малка, средна и голяма община, според броя на населението. (Малка община – с население до 20 000 жители; Средна община – с население от 20 000 до 50 000 жители; Голяма община – с население над 50 000 жители). Типовете общини са определени според официалните данни на НСИ за броя на населението към 31. 12. 2022 г.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на официалната церемония “Кмет на годината” за мандат 2019-2023, която ще се проведе на 19 септември 2023 г. в София. Церемонията ще бъде излъчена и по БНТ 1 и БНТ 4 на 21 септември от 21.00 ч.

Свързани новини

Над 80 участници бягаха в първия крос в градска среда в Благоевград “За 1”, организиран от Община Благоевград

vesito

Спортен клуб „Киокушин карате ИПОН Будукан“ Сандански с куп награди от състезание в Гърция

vesito

Зам.-кметът Станислав Кимчев присъства на официалното откриване на III международен турнир по артистично плуване “Пирин” в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.