Скандал! Премиерът призна, че казват на министрите му кой да се назначава и кой не

Мотивите за отстраняването на главния секретар на МВР Петър Тодоров обаче не били политически, а професионални. Премиерът Николай Денков призна в ефира на бТВ, че хора от властта казват на министри кой да се назначава и кой не. Никога и по никакъв повод не съм се срещал с Алексей Петров, каза той в интервю за предаването „Тази събота“, цитиран от БЛИЦ. Той подчерта, че не знае за задкулисни разговори. „Даже не ме интересуват. Мислейки за Васил Божков и Алексей Петров, си дадох сметка, че са сенки от миналото. Това са хора, които не познавам. Хората в кабинета също не ги познават“, заяви премиерът.

„Смятам, че съвсем умишлено се вадят тези сенки от миналото, за да се попречи да се види какво правим в момента“, добави той. Академикът коментира и изострените отношения между правителството и президента Румен Радев. „Атаките от президентството започнаха още преди да е сформирано правителство. През цялото време от президентството има опити да не бъде сформирано и след това да бъде свалено това правителство“, подчертат ой.

По думите му мотивите за отстраняването на главния секретар на МВР Петър Тодоров не са политически, а професионални. Денков бе категоричен, че вътрешният министър Калин Стоянов не е правил политическо назначения.

„Аз не съм казвал на Калин Стоянов за нито един човек когото да назначи“, посочи Денков, цитиран от БЛИЦ. По думите му Стоянов назначавал хора от неговата дирекция, защото ги познавал и им имал доверие. „Всички критики за политизация не са верни. Решението Петър Тодоров да бъде махнат идва от Калин Стоянов“, заяви премиерът.

Свързани новини

Нургюл Салимова ще играе за България на европейското първенство

vesito

Трима полицаи и кучето им пострадаха тежко, нападнаха ги  агресивни наркопласьори. Откриха голямо количество дрога в къщата им в Кюстендил

vesito

YETTEL И CETIN ПОДПИСАХА 10-ГОДИШЕН ДОГОВОР ЗА ДОСТАВКА НА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ С ЕЛЕКТРОХОЛД  
МРЕЖАТА НА YETTEL СТАВА ЗЕЛЕНА  

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.