Какво ще е времето днес?

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Северна България до силен и с него ще започне да се изчиства атмосферата от сахарския прах. В Югоизточна България все още ще духа умерен до силен югозападен вятър, който вечерта също ще се ориентира от северозапад. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места около и след обяд и през нощта ще превали и прегърми, показва справка в сайта на НИМХ. Максималните температури ще бъдат от 21°-22° на места в западните райони до 28°-29° в Югоизточна България, в София – около 21°.

В планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до бурен, временно ураганен югозападен вятър, който след обяд малко ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува по-хладен въздух. Сутрешната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8° и през деня ще се понижава. По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има към края на деня и през нощта и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб и умерен югозападен вятър, който ще се усили и ще започне да се ориентира от северозапад, по-късно през деня и по южното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат от 21° по Северното Черноморие до 29° по Южното. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за четвъртък, 1 февруари

vesito

ЕЛЕКТРОХОЛД ОБСЪДИ ПРИОРИТЕТИТЕ В ДЕЙНОСТТА НА ДРУЖЕСТВАТА СИ С МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ В ОБЛАСТ ПЕРНИК
Над 2.5 млн. лева ще бъдат инвестирани от ЕРМ Запад в реконструкция и модернизация на електроразпределителната мрежа в областта  

vesito

0,5 промила алкохол за присъда и затвор

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.