Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР – Благоевград

1.     Около 10:00 часа на 30.10.2023 г. по пътя между гр. Петрич и планина Беласица са установени три каруци, управлявани съответно от трима мъже на 19, 23 и 24 години от гр. Петрич, във всяка от които се превозва по около 1,5 куб. м. дървесина от кестен, без поставена контролна горска марка и без съпровождащ превозен билет /общо около 4,5 куб. м./. По случаите е взето отношение от служители на ТП ДГС-Петрич и е уведомена компетентната прокуратура. Работата продължава.

2.     Полицейски служители на РУ-Сандански работят по получен, в обедните часове на 30.10.2023 г., сигнал за срязани четири гуми на лек автомобил „Опел Комбо”, паркиран в гр. Сандански. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

3.     На 30.10.2023 г. около 18:10 часа на прав участък на пътя между с. Боголин и с. Абланица е станало ПТП, при което лек автомобил „БМВ” с 23-годишен водач от с. Вълкосел е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в мотопед “Кимко”, който не е регистриран по надлежния ред. С фрактура на глезена и разкъсно-контузни рани по ръцете и бедрото е пострадал 65-годишният мотоциклетист от с. Вълкосел, който е бил без поставена предпазна каска. На водача на лекия автомобил са направени проби с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград

За периода от 08:00 часа на 30.10.2023 г. до 08:00 часа на 31.10.2023 г. в звената  за ПБЗН при РДПБЗН – Благоевград са  регистрирани 9  сигнала за произшествия.

Ликвидирани са 7 пожара.

С преки материални щети 3 пожара.

Без нанесени материални щети са възникнали 4 пожара.

Извършени са 1 спасителни дейности.

Лъжливи повиквания 1.

При пожарите е пострадал 0  гражданин.

На 30.10.2023 г. около 20:53 часа е получен сигнал за пожар на тераса на къща в гр. Кресна. Погасен от екип на РСПБЗН-Сандански. Щети: домашно имущество на терасата. Причина: късо съединение.

На 30.10.2023 г. около 12:12 часа е получен сигнал за пожар в магазин за месо в гр. Петрич. Погасен от екип на РСПБЗН-Петрич. Щети: бяла и черна техника. Причина: късо съединение.

На 30.10.2023 г. около 10:47 часа е получен сигнал за пожар в лек автомобил в гр. Банско. Щети: засегнат е двигателния отсек на автомобила. Погасен от екип на РСПБЗН-Банско. Причина: късо съединение.

Свързани новини

Община Благоевград приема заявления за кандидатстване за саниране на многофамилни жилищни сгради

vesito

„С хора и песни край релсите тесни“

vesito

Община Банско: Въвежда се временна забрана за движение на автомобили към хижа Вихрен през зимата

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.