Домът на културата в Гоце Делчев е напълно обновен по мащабен проект

Община Гоце Делчев реализира успешно пореден голям инфраструктурен проект – „Обновяване и модернизация на Дом на културата „Пейо Яворов“ град Гоце Делчев“. Проектът се финансира чрез комбинирана подкрепа – безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и от финансов инструмент осигурен от Фонд за градско развитие Юг. Общата стойност на проекта е 8 465 058.45 лева.
Главната цел на проекта е подобряване условията за достъп до културен живот чрез модернизация на културната инфраструктура в гр. Гоце Делчев.
В рамките на проекта са изпълнени следните дейности: извършени строителни дейности по цялостно обновяване на сградата и помещения в нея; въведени мерки за енергийна ефективност; възстановени и изградени всички системи, свързани с осигуряване на безопасност по време на провеждане на културните мероприятия и представления; доставени, монтирани и инсталирани нови и модерни системи за озвучаване и акустика, ефектно осветление, сценична механизация и др. в залите в сградата; изградена достъпна архитектурна среда за хора с увреждания до всички нива и помещения в сградата.
Днес, община Гоце Делчев проведе заключителните информационни събития по проекта – пресконференция и откриване на обекта. По време на пресконференцията бе представен проекта и всички дейности по него. Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов припомни, че сградата е строена преди повече от 40 години и в нея с доброволен труд, материали и всякаква подкрепа е участвало активно местното население. „Искаме всичко това, което е изградено преди години с много любов от хората за хората, да се съхрани и за следващите поколения. Сега го обновихме и ремонтирахме, като то се превърна в един истински модерен и уютен Дом на културата. Много важно е от тук нататък, направеното да се пази и от гражданите“, каза кметът Владимир Москов.
На заключителните информационни събития присъства цялото ръководство на община Гоце Делчев, общински съветници, представители на фирмата – изпълнител на обекта, проектанти, инженери и други лица, участвали в реализирането на проекта. Новата придобивка бе официално открита с прерязването на лентата от кмета на общината Владимир Москов, председателя на Общинския съвет Иван Геров и управителя на фирмата – изпълнител Георги Шапков. След това, всички присъстващи имаха възможността да разгледат на място обновения Дом на културата, както и да присъстват на демонстрация на новите звукови и осветителни системи, с които разполага напълно ремонтираната сцена.
Освен всички направени ремонти и подобрения, посетителите на Дома на културата ще могат да се насладят и на прекрасни картини, съхранени във фонда на читалище „Просвета – 1865“, които красят коридорите и стълбищата.
Може да бъде изображение с 14 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 19 души, цигулка, арфа и кларинет
Няма налично описание на снимката.
Може да бъде изображение с 5 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 1 човек
Може да бъде изображение с 2 души, тромпет, кларинет и цигулка
Може да бъде изображение с учене и кларинет
Може да бъде изображение с 1 човек
Може да бъде изображение с 3 души, високоговорител и текстово съобщение
Няма налично описание на снимката.
Може да бъде изображение с 2 души
Може да бъде изображение с 2 души
Може да бъде изображение с осветление и на закрито
Може да бъде изображение с мивка и на закрито
Може да бъде изображение с на закрито
Може да бъде изображение с 2 души и на закрито
Може да бъде изображение с плъзгаща врата

Свързани новини

Децата на Дупница пеят и печелят награди на Национален фестивал!

vesito

Задържаха двама за кражба на 30 лв.

vesito

Тъжна вест! Отиде си активист на ВМРО в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.