Да бъде слънце: Среща с Благо Прангов в Разлог по случай Световния ден на книгата

„Застанали на крайчеца на лятото, загърбили години, студени думи, злостни погледи, с обнадежденост търсим хоризонт за благословената под крилото на Ангел Спасител красота. Дано пътеките ни не се уморят и дано всечуващото небе закриля пулса на душите ни от злостни мълнии, от коварни гръмотевици. И да бъде слънце“ (из „Хоризонт за взаимност“)
На 23 април, (тази вечер), от 18 часа, в малката зала на читалището, Разлог отново се среща с любимия си автор, посветил огромна част от творчеството на родния си край. По инициатива на община Разлог, с подкрепата на дългогодишния приятел и съратник на писателя – учителя Стоян Дърпатов, на ръководството на СУ „ Братя Петър и Иван Каназиреви“ – учители и ученици, на Народно читалище „15 септември 1903-1909 г.“, срещата с Благо Прангов ще стане факт точно на Световния ден на книгата. Благо Иванов Прангов е роден на 1.09.1933 г. в село Бачево, Разложко. Завършил е гимназия в Разлог и Българска филология в СУ „Климент Охридски”. Работил е като учител, бил е отговорен редактор на поетичното приложение на вестник „Вяра”, завеждащ отдел „Култура и образование” на в. „Пиринско дело”. Издадени книги: „Кръговрати” (1980), „Пукнатини” (1990), „Същинското ми име” (1994), „Голосек” (1995), „Пирински писмовник” (1996), „Предел” (1997), „Глина” (1998), „Просека към слънцето. Избрано” (2003), „С душа на трепетлика” (2008), „Между снега и цъфтежа” (публицистика, 2008), „В цедилката на трите хълма. Чуто. Видяно. Преживяно.” (документални разкази за село Бачево, 2009), „Докато боли ни” (2013), „Сблъсъци” (2015), „Ябълката” (2018). Член на съюза на българските писатели. Всички, които обичат да четат, всички, които обичат книгите на Благо Прангов, ще се докоснем до един различен, поетичен свят, пълен с красота.
Елате и споделете празника на книгите на Благо Прангов – с автограф на 23 април, вторник, от 18 часа, в малката зала на читалището в Разлог.
Може да бъде изображение с ‎3 души и ‎текст, който гласи '‎Българьйс БЛАГо ПРАНГОВ 90-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ Автор на поетичиите книги: a крачка نم напелия IO бълев Teñi на стыта sá оставое, бъдев теб. зложивея 作日 Teổ, HO 1990L з МИГ LEa песеи песен 110 изпем, rebu Bemn30 Блаво лОпрак Apak Член Сзоза быгарсхитерисател Ha бъмларскитев пресателп.‎'‎‎
Може да е илюстрация на текстово съобщение

Свързани новини

Започват дейности по полагане на нова пътна маркировка на територията на община Петрич

vesito

Със символична церемония „първа копка“ започна изпълнението на първи етап от рехабилитацията на пътя от с. Струмешница до с. Гега

vesito

Творбите на над 50 автори са събрани в изложбата „За любовта и виното“ в Градската художествена галерия в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.