В навечерието на „3-ти Март“ община Струмяни отдаде почит пред паметта на хилядите герои, дали живота си за освобождението на Отечеството ни.

Тържествата, по повод 146 години от Освобождението на България от турско робство, събра ученици, учители, общинско ръководство, партийни представители, членове на пенсионерски клубове, читалищни дейци, служители от центровете за грижа за лица с психични разстройства с. Каменица, служители от защитени жилища за лица с умствени и психични разстройства с. Раздол, ЦСРИ с. Струмяни и десетки жители и гости на община Струмяни. Всички те за поредна година отдадоха почит пред паметта на хилядите знайни и незнайни герои, дали живота си за освобождението на Отечеството ни.
Празничната церемония се проведе на площада в с. Микрево, като започна с издигане на българското знаме под звуците на химна на Република България – „Мила Родино“ в изпълнение на духов оркестър и поднасяне на венци пред паметниците на геройски загиналите за Освобождението. Патриотични стихотворения и песни по повод тази значима дата за България, изпълниха деца от ДГ “Патиланци“ и ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Микрево, както и читалищни дейци.
Възпоменателната церемония по повод „3-ти март“ – Националният празник на Република България продължи с шествие и полагане на венци пред паметника в градската градина на с. Микрево, община Струмяни.
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК, БЪЛГАРИЯ!

Свързани новини

Николай Георгиев, издигнат от Инициативен комитет, е преизбран за кмет на община Кресна

vesito

В Банско започват Националните чествания по случай 230 години от рождението на Неофит Рилски

vesito

Шокови цени! Мешана скара 600 г порция струва 37,00 лв.в заведение на Рилския манастир, туристи похапват мекици по 50 ст.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.