В навечерието на „3-ти Март“ община Струмяни отдаде почит пред паметта на хилядите герои, дали живота си за освобождението на Отечеството ни.

Тържествата, по повод 146 години от Освобождението на България от турско робство, събра ученици, учители, общинско ръководство, партийни представители, членове на пенсионерски клубове, читалищни дейци, служители от центровете за грижа за лица с психични разстройства с. Каменица, служители от защитени жилища за лица с умствени и психични разстройства с. Раздол, ЦСРИ с. Струмяни и десетки жители и гости на община Струмяни. Всички те за поредна година отдадоха почит пред паметта на хилядите знайни и незнайни герои, дали живота си за освобождението на Отечеството ни.
Празничната церемония се проведе на площада в с. Микрево, като започна с издигане на българското знаме под звуците на химна на Република България – „Мила Родино“ в изпълнение на духов оркестър и поднасяне на венци пред паметниците на геройски загиналите за Освобождението. Патриотични стихотворения и песни по повод тази значима дата за България, изпълниха деца от ДГ “Патиланци“ и ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Микрево, както и читалищни дейци.
Възпоменателната церемония по повод „3-ти март“ – Националният празник на Република България продължи с шествие и полагане на венци пред паметника в градската градина на с. Микрево, община Струмяни.
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК, БЪЛГАРИЯ!

Свързани новини

Надежда Георгиева от Дом за стари хора “Свети Димитър” – Разлог отпразнува своя 100-годишен юбилей

vesito

Майка на близнаци към млада докторка от МБАЛ-Благоевград: Вие сте ангел, пратен на земята да радва хората!

vesito

Първо заседание на РИК Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.