В болниците в Благоевград е страшно! Болни чакат с часове, за да ги настанят

В Благоевград положението е много тежко! Хората все още таят надежда, че ще им помогне някой! Чакат с часове да ги прегледат и насочат за отделение или по – вероятно за домашно лечение.

Опериран наскоро мъж с двустранна бронхопневмония беше принуден да чака с часове между двете болници в Благоевград, без да го приемат. 64-годишният мъж бил с отрицателен бърз тест, но със заключение от рентгенолога, че най-вероятно става въпрос за COVID-19. Лечебните заведения – държавно и частно, започват задочен спор коя болница трябва да приеме пациента.

Съпругата на Георги – Стефка Маркова, обясни, че на мъжа ѝ са направени всички необходими изследвания, за да му бъде оказана лекарска помощ, но с часове не получава такава, въпреки че има затруднено дишане.

“От сутринта сме такa. От тая болница в оная, от оная в тая. Правихме сутринта бърз тест – отрицателен. Отидохме в едната болница, човекът се съгласи на скенер, гледа го – с двойна бронхопневмония и каза, че трябва да го приемат тук, това било коронавирус”, обясни жената пред bTV.

Дъщерята на 64-годишния мъж Кристина Маркова посочи, че 8 или 9 пъти са били препращани от частната “Пулс” в общинската болница и обратното.

“С влошено дишане, с висока температура до 38,5 градуса, една вечер показа 39,2. Контролира се с антипиретици, с болкоуспокояващи, с парацетамол, с два вида антибиотик, които очевидно нямат никакъв резултат. От тази сутрин той е в много тежко състояние, като не може да диша самостоятелно”, допълни Кристина.

Преди десетина дни Георги е опериран от жлъчка. Близките му предполагат, че се е заразил в болницата. Въпреки видимо тежкото му състояние, за да го приемат в отделение му поставят условие – PCR тест.

“По думите на д-р Касапинов няма как резултатът да стане за часове, а за нас е невъзможно да го оставим да чака утре да го вземат и след 24 ч. да дадат резултат”, посочи дъщерята на пациента.

По-късно Георги е настанен в болница. Други обаче, остават да чакат. Сред тях са и близките на 65-годишна жена, наскоро дошла в България.

“От 3 дена я разкарват от това Спешно в другото, без да я приемат с пневмония, защото няма тест за COVID, отделно има много придружаващи заболявания.

Днес ѝ стана тестът и казват, че на рентгена били писали, че е с COVID пневмония. Сега на това ли да вярваме, тестът е отрицателен, на кое да вярваме, сега отиваме да докараме пак жената”, обясни близка на жената.

Източник:БТВ

Свързани новини

86 -годишна жена пострада при пожар в къщата ѝ, транспортирана е спешно в болница

bilyana

Повалиха пътен знак на ул.“Антон Чехов“ в Благоевград

vesito

Млад мъж вилня в дърводелски цех в с. Плоски, задържаха го

vesito

2 коментара

възмутена гражданка 24.11.2020 11:33 at 11:33

За съжаление това са лекарите в благоевград.слаби лекари,некомпетентни,с огромно самочувствие,груби с пациентите.Като добавим и някоя проста медицинска сестра и санитарка картината е пълна.Но това зависи най вече от управителя на болницата и ръководството.

3

0
Отговори
аз 24.11.2020 11:54 at 11:54

Стани Д-р или сестра може и санитарка за 1 ден да те видя възмутена тогава от прости създания като теб.

3

1
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.