/Видео/ Членовете на ОбС Кирил Илиев, Мария Гошева и д-р Цв. Балабанов защитиха работата на Консултативния съвет: Ние взимаме решения и даваме пред Щаба. Топката е в ръцете на Томов!
Вижте силните думи на тримата общински съветници…

В борбата с коронавируса и заради постоянно увеличаващия се брой на заразените хора и медици в Благоевград, общински съветници предложиха 3-седмичен локдаун в Благоевград.

През тази седмица 9 общински съветници учредиха COVID комисия, която да подпомага общинския кризисен щаб в Благоевград. Те излязоха с предложение за триседмично частично затваряне на града, което включва преустановяване работата на училищата, детските градини и на търговските обекти, с изключение на аптеки, банки и общински и държавни учреждения.

Членовете на ОбС- Благоевград  Кирил Илиев, Мария Гошева и д-р Цв. Балабанов настояват за последователни мерки и адекватна реакция в борбата с коронавируса в Благоевград.

Д-р Цветозар Балабанов, общински съветник и член на комисията, заяви, че решенията в града се взимат еднолично и че е необходим локдаун.

Кирил Илиев, общински съветник, подчерта, че от партия ГЕРБ спазват централната директива срещу пълен локдаун, за да няма икономически последици, въпреки че трябва да изведат акцента за здравето на хората на първо място, искат последователни мерки и адекватна реакция.

Той отправи и послание към съгражданите си: „Призовавам благоедградчани, всеки, който може, да отдели от времето си, от възможностите си да участва активно в преодоляване на проблемите„.

Съветничката Мария Гошева, която е медсестра изказа мнението си за здравната система в града.

В Благоевград се създава един феномен, който може би се наблюдава и в други градове, но поради голямото количество заразени хора, в момента в града има изключително голям брой заразени хора, които не се изследват, не се регистрират, а боледуват. Искам да кажа, че в нашия град едната болница е изключително и само Ковид болница и е запълнена с над 80% от леглата. Останалите две болници и всички отделения, които са определени за Ковид са над 85-90% запълнени. Хората, които работят непрекъснато излизат от строя, боледувайки от Ковид и може би РЗИ трябва да наблюдава и персонала, който излиза, не само свободните легла и какво се случва в здравната система“, каза Мария Гошева.

Според нея здравна система има спешна нужда от една пауза, от едно забавяне на нарастването на този брой заразени.

Хората, които боледуват, моите колеги здравни работници трябва да оздравеят, за да могат отново да се върнат в системата, за да може тя да заработи, по начина, по който да бъде полезна за хората. Аз съм убедена! За съжаление в ситуацията, в която се намираме това е начинът,  по-строги мерки. Категорична съм , че трябва да има! Призовавам хората, призовавам нашия Кризисен щаб да вземат макар и тежки, но отговорни решения към живота и здравето на гражданите на Благоевград. Моля ви да опазим живота на благоевградчани, след това те сами ще си излязат и възстановят бизнеса. Това е моята молба “, допълни Мария Гошева.

 

 

Свързани новини

Кметът на община Струмяни Емил Илиев положи клетва

vesito

Спират водоподаването от утре на улица в село Хвостяне, община Гърмен

vesito

Избират Будител на община Банско за 2023 г.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.