/Видео/ ОбС реши дългогодишни проблеми в селата, задължи кмета да ги включи в бюджета за 2021г.

Местните парламентаристи в Благоевград взеха решение днес да задължат кмета в Бюджет 20 21г. да бъдат включени пари за решаване на дългогодишни проблеми в селата в общината.

Решението вероятно ще се хареса много на селските кметове и хората по селата в община Благоевград,тъй като до сега винаги не достигаха средства за важни проекти и ремонтни дейности.

Председателят на ОбС Андон Тодоров коментира, че не трябва да се нарушава финансовата дисциплина на общината към тази година,но подчерта,че проблемите в селата са трупани с години.

Той даде пример,че  собствените приходи на общината са около 25 млн. лв. и обясни,че могат да се отделят 200 000 лв. за селата, като са нужни пари и за общинските дружества, изтъкна още и че трябва да се започне ремонта на ул.“Промишлена“.

Голяма част от съветниците поискаха да се промени Бюджет 2020 като се насочат няколкостотин хиляди лева за решаване на основни проблеми в селата, посочени от селските кметове.

Искането им беше посрещнато с негодувание от зам. кмета по финансите Ясен Попвасилев. Той бе категоричен, че такова решение няма как да се изпълни, след като съветниците не предлагат от къде да се вземат тези средства и с гласуването на изменението бюджетът ще стане небалансиран.

Въпреки изказването му обаче съветниците не се съобразиха с мнението на Я. Попвасилев и гласуваха изменението на бюджета, но все пак добавиха условие, ако няма пари тази година набелязаните мероприятия да се включат в проектобюджет 2021.

Свързани новини

Транспортен бос е разстрелян в София!

vesito

Ново решение! Гърция въвежда задължителен тест за COVID при авиопътници от България

vesito

Откриха човешки останки в ски-зона „Банско“

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.