/Видео/ Монтират измервателна станция, която 24 часа да предава онлайн какво е замърсяването на въздуха в района на “Биотец Рубин”

Близо час и половина продължи срещата с представители на инициативния комитет на протестно движение „Не искам да дишам сажди в Благоевград“ в зала №5 на общината в града.

Кметът инж. Румен Томов, председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров, инж. Диана Стефанова – главен експерт „Еколог“ и членове от комисията по устройство на територията, комунално-битово обслужване, екология и транспорт се запознаха с исканията на представителите на комитета.

Акцент на срещата бе дейността на “Биотец Рубин” като най-дейна в изказванията беше бившата общинска съветничка Злата Ризова, срещата не пропуснаха и настоящи общински съветници.

Сергей Лазаров от инициативния комитет предложи  да  се направи комплексна, внезапна проверка на “Биотец Рубин” от институции и граждани.

Най-важното решение, което се взе бе всички институции, свързани с контрола и чистотата на въздуха да се съберат на кръгла маса след две седмици и да обсъдят мерки за решаване на проблема със замърсяването на въздуха.

От гражданската инициатива обещаха в началото на следващата седмица в района на фирма “Ванико”, която е в съседство на “Биотец Рубин” да монтират измервателна станция, която 24 часа да предава онлайн какво е замърсяването на въздуха в района.

 

Свързани новини

Кметът на Банско Стойчо Баненски обсъди проблемите във ВиК сектора

vesito

Румен Томов инициира кръгла маса „Енергийна ефективност, иновации и инвестиции в кръгова икономика“

vesito

Кметът на Дупница раздаде рози на дамите в общината за 8-ми март

vesito

1 коментар

Смях 16.01.2020 18:02 at 18:02

Какъв е този ПАЛЯЧО Сергей-гей-гей

3

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.