/Видео/ ГЕРБ и ОП остават до редовните избори, но след „огромен ремонт на кабинета“

Кабинетът „Борисов 3“ остава до редовните избори през пролетта на 2021 г. Това решение взеха лидерите на ГЕРБ и Обединени патриоти след днешния коалиционен съвет, който се състоя за вземане не решение в каква посока ще се движи правителството на фона на нестихващите протести в столицата и вътрешността на страната.

Обединихме се около няколко решения. Първото от тях е, че коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата.Най-сериозният въпрос, който трябва да решим, предстои в началото на следващата седмица – обсъждането и отхвърлянето на вота на недоверие„, заяви  председателят на НФСБ Валери Симеонов след Коалиционния съвет.

Късно вечерта в сряда премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри – на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов.

Относно въпроса за всякакви кадрови промени, Коалиционните партньори са единодушни, че ще се занимават с тях след отхвърляне на вота на недоверие от БСП.
Вотът няма да мине, но промени ще има„, беше лаконичен Красимир Каракачанов.
България е правова държава и ние се движим по правилата. Министрите имат голяма подкрепа и всеки от тях е свършил много„, добави премиерът Бойко Борисов.

Вчера стана ясно по какви сценарии се развиват провокациите на протеста, а не самият протест„, добави министър-председателят.

Всички заслуги на министрите се привързват към ДПС с любезното съдействие на т .нар. „градска десница„, които се управляват през Facebook. Беше ми странно – единият ден тичат на „Росенец“, на следващия пред МВР, на третия ден тичат на хотел „Берлин“, пият кафе и си отиват„, каза още премиерът.

Той се обърна и към Христо Иванова, който му е поискал документи за „Лукойл“, питайки го защо не е поискал тази информация преди години.

Тази политика, която се прави в момента, е евтина. Затова се съгласих с партньорите да се мобилизираме. Гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. Като им видях мотивите, те са изсмукани от пръстите“ , каза още Борисов.

Премиерът отново предупреди, че предстоят много тежки месеци заради кризата от коронавируса. Според него, само у нас хората смятат, че заразата е отминала, на фона на затягането на мерките в други държави.

Това обясних и на колегите – един е недоволен от едно, друг от друго. Но като гледам лицата на протеста, не си представям държавата да се управлява от такива хора. Тя ще катастрофира мигновено. Те са управлявали, видели сме ги какво могат. Не е по силите на партия или коалиция да се справи с кризата, която предстои„, каза премиерът.

Служебно правителство – абсурд. Тогава протестът ще се замени с наш протест“, добави Борисов.

Той заяви, че ще направи „огромен ремонт на кабинета„, но на първо място политиците трябва да мислят как да се справят с предстоящите кризи.

Източник: Канал3

Свързани новини

Правителството: Конституционното дело по казуса „Румен Томов“ трябва да бъде отхвърлено

vesito

Община Кюстендил започна принудителното преместване на излезли от употреба моторни превозни средства

vesito

Скандалът „Баче Цено и други наши ‘ора“ доведе до касиране

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.