Важна промяна с фишове и актове от днес! Засяга всички шофьори

На граничните пунктове от днес при напускане или влизане в България шофьорите ще бъдат предупреждавани, ако имат неплатени глоби. Причината за тези действия е, че голяма част от глобите никога не се събират. Според премиера Николай Денков това действие на граничните власти не нарушава правата на гражданите.

„След извършени констатации за изключително много невръчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, със заповед на заместник-директора на ГД „Гранична полиция“ са дадени указания да се извършва справка за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български граждани, с цел по-голяма събираемост  на глобите от извършени нарушения на Закона за движението по пътищата“, съобщиха от МВР.

„Напомняме, че след връчване на електронен фиш или наказателно постановление, глобата може да се заплати в определен срок, без това да се извършва веднага на граничния пункт. С цел облекчаване на пътния трафик по ГКПП, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни не се изпълнява“, допълват от там. А МВР вече изпраща и съобщения на нарушителите за фишове и актове по електронната поща или чрез приложението Вайбър. „Пътна полиция“ отчита, че за месец и половина са връчени санкции за 1,25 млн. лева./Standartnews.com

Свързани новини

„Биострой“ лъска заснежените пътни артерии в Благоевград цяла нощ

vesito

ЧЕЗ Разпределение продава на търг отпадъчни метали от подмяна на кабел 110 kV в столицата

vesito

С колчета спират катастрофите в Кресненското дефиле

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.