Гърци купуват олио от България и го връщат с оцветители като зехтин

Гръцката полиция арестува баща и син и конфискува тонове слънчогледово олио, представяно като зехтин, съобщи БГНЕС.

При обиск в склад в околностите на Солун в петък са открити над 13 тона от олиото, половината от него вече е било опаковано в метални кутии и пластмасови бутилки, а останалата част е била складирана в цистерна, уточниха от полицията. Бащата на 80 години и неговият син на 36 години купували слънчогледовото олио в България. След това добавяли оцветители, за да го представят като зехтин „екстра върджин“. Част от него те продавали в България, а останалата част – в Гърция, съобщиха още от полицията.

След разпита двамата са освободени. Инспекторите взеха проби от „зехтина“, които са изпратени в лаборатория, за да се установи дали оцветителите са опасни. Горещото време през лятото се отрази много тежко на производството на зехтин, което доведе до скок на цените. Кутия от 5 литра зехтин се продава на дребно за 57 евро. Миналата година цената беше 26 евро.

Свързани новини

„Създава напрежение“. Какво ще направят политиците срещу повишените цени на мобилните оператори

vesito

До 3 години затвор за мъжа, поругал гроба на патриарха

vesito

Радост за 672 000 българи. Ще получават повече пари

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.