Нахлуването е станало след края на изборния ден. Полицаят, който охранява сградата, е бил избутан от вратата. Междувременно на място са пристигнали трима от членовете на ОИК – Борован. Това е довело до допълнителна ескалация на напрежението. Според младите мъже от комисията не са реагирали на техен сигнал. Пристигналите полицаи са предотвратили опит да бъде атакувана секцията, където е започнало броенето на бюлетините. В района е засилена полицейската охрана.

Според БНТ привърженици на „Възраждане“ следели гласуването в Борован и тогава чули, че кметицата се разпорежда какво да се случва с всяка бюлетина. Затова напрежението ескалирало, те започнали да блъскат по прозорците и се наложило да се намеси полицията. Самата Десислава Тодорова категорично отрече да се е намесвала по този начин в изборния процес.

„Но на записа се чуваше: „Не, не, тази не, хората“ – обясни местен и допълни: „Затова хората отидоха натам. Кметицата знае, че губи и за да се провали вота … всичко това дойде от нея“. /блиц.бг