Близо 10 хиляди преминаха обучения в Техническия учебен център на ЕРМ Запад
За шестте години от съществуването му са проведени 745 обучения, открита е нова техническа база

 Нова техническа база е открита към Техническия учебен център на ЕРМ Запад в София – работилница по заваряване и шлосерство. В нея са оборудвани три работни места със заваръчни апарати и всичко необходимо за практическото обучение по специалността. През лятото служители на дирекция „Експлоатация и поддържане“ на ЕРМ Запад първи преминаха обучения в новата база по специалност „Заваряване“. Две други групи служители преминаха обучение за придобиване на правоспособност за „Машинист на подвижна работна площадка“.

 

Техническият учебен център на ЕРМ Запад е открит през септември 2017 г. През шестте години от неговото съществуване са проведени 745 обучения, през които са преминали  9883 служители на компанията, подизпълнители, ученици и студенти. Центърът предлага обучения по специалностите електротехник, електромонтьор, техник и монтьор на енергийни съоръжения и инсталации, техник по подемно-транспортна техника, заварчик, еколог, оператор информационно осигуряване.

 

Една от целите на Техническия учебен център е да подпомага обучението на ученици и студенти. През лятото на 2023 г. центърът бе домакин на среща на ученици от 10 клас на видинската гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Десетокласниците от софийската гимназия ПГБТЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ проведоха в центъра ученическата си практика. Студенти от Каирския университет посетиха уникалния технически полигон на учебния център, където се запознаха с начина на работа на електроенергийната система на България, възможностите за минимизиране на негативното ѝ въздействие върху околната среда, както и с начините за управление на мрежата в реално време. Проведена беше демонстрация на откриване на кабелни повреди по мрежата. Студентите посетиха също подстанция 400 kV „Столник“, собственост на Електроенергийния системен оператор, както и най-голямата до момента фотоволтаична централа в България – ФЕЦ „Верила“.

 

Техническият учебен център на ЕРМ Запад е лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО). В него може да се извършва и удостоверява  професионално обучение и придобиване на степен на професионална квалификация съгласно Закона за професионалното образование и обучение по 8 професии и 12 специалности. Центърът предлага изключителна възможност за практическо обучение в единствения по рода си в Западна България полигон с реална електроразпределителна мрежа и напълно оборудвани учебни зали. Провежданите обучения дават възможност за квалификация и преквалификация както на служители на дружеството, така и на външни лица.

 

Повече информация за предлаганите от центъра възможности, както и контакти за връзка, могат да бъдат намерени на сайта на дружеството www.ermzapad.bg, в секция „Технически учебен център“ (https://ermzapad.bg/bg/za-nas/tchehnicheski-ucheben-centr/).

Свързани новини

Над 70% от служителите в Kaufland България са жени
Пакет от 18 социални придобивки подпомагат ежедневието на жените-служители в компанията

vesito

Ето какво ще е времето днес

vesito

534 000 пенсионери ликуват след тези новини от социалния министър

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.