Благоевградчани плащат сметката! Томов загуби поредно дело, този път за Мощанската къща

Административен съд отмени заповедта на Румен Томов за изземване на Мощанската къща от наемателката Н. Червенкова, чийто договор бе прекратен от община Благоевград. Както „Струма“ писа куриозното е, че общината прекратила договора за наем фирма „Папиаш“ на Надежда Червенкова не заради натрупани задължения от наем, тъй като тя била изрядна в това отношение, а заради неплатена такса за битови отпадъци в размер на 379 лв. Тя платила таксата за смет няколко дни след като получила писмено предупреждение за задължението, но договорът бил прекратен след което последвала и кметската заповед за изземването на общински имот.

При разглеждане на делото за съдия Иван Петков не става ясно защо и поради какви фактически обстоятелства мотиви административният орган първо е прекратил сключеното между страните валидно наемно правоотношение и като резултат от това е постановил и изземването на процесния имот. Едновременно в акта се поддържат различни фактически обстоятелства затова че се за плащане в срок до 31. 07. 2020 година на текущата година на такса битови отпадъци /такса смет/ за имота от страна на наемателя за неплащане на наемни вноски /като нито се сочи кои са те за кои месеци и колко са на брой/ поддържа се и тезата за не заплащането на наемните вноски в договорения срок, тоест тяхна забава.

Според съдия Петков има тотално разминаване между фактическото описание и даде на правна квалификация, тоест налице и липса на мотиви, което е съществено административно нарушение и самостоятелно основание за нейната отмяна.
Заповедта от 11 януари 2020 година на екскмета Румен Томов е отменена като незаконосъобразна като Общината е осъдена да плати съдебни разноски от 650 лв. Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

Източник: Вестник „Струма“

Свързани новини

Времето днес, прогноза за неделя, 11 февруари

vesito

Даниел Димитров поема полицията в Благоевград

vesito

Как гласуваме с хартия – упътване

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.