Шефът на ОбС Андон Тодоров с пореден опит за прекратяване на всички процедури за застрояването на „Бачиново“

Незабавно да бъдат прекратени всякакви процедури по Закона за устройство на територията за имота от 118 декара на „Универсал Строй консулт“ в парк „Бачиново“ поиска председателят на ОбС в Благоевград Андон Тодоров в официално писмо, изпратено до временно изпълняващия длъжността кмет на Благоевград Ясен Попвасилев, главния архитект на общината Любен Огорелков, областния управител Бисер Михайлов и началниците на РДНСК СВ и Басейнова дирекция.

Поредният опит на Тодоров да спре застрояването на терена е заради  започналата миналия месец процедура за одобряване на ПУП на имота, който е финалната фаза на процедурата до получаване на строително разрешение и първа копка. Искането на ОбС председателя е базирано на писмото от осми март 2021 година до вече бившия кмет Румен Томов да бъде сформирана временна комисия от 11 души  представители на общинска администрация, общински съветници и външни експерти за определяне на спорните имоти в община Благоевград, които в момента са  зелени паркове, градини и алеи, но са предназначени за строителство без да имат още одобрени подробни устройствени планове. За списък с тези имоти ОбС Благоевград настоява още от 29 май 2020 година, когато бе взето решение за налагане на мораториум върху застрояването на тези площи до формиране на тази комисия, извършване на проверка и мотивирано становище. Антон Тодоров настоява да не бъдат предприемани никакви действия по възникналия казус.

 

Източник: Вестник Струма

 

Свързани новини

Лекар №1 в Пиринско празнува 60-годишен юбилей!
Любимите хора първи поздравиха директора на МБАЛ - Благоевград

vesito

Празник във Вътрешно отделение на МБАЛ Благоевград! Д-р Бойка Харизанова и сестра Ангелина Митова почерпиха със салатка и кюфтета за ЧРД

vesito

Ремонт на ЕСО налага изключване на електрозахранването в няколко села от област Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.