Банско беше домакин на националния шампионат по парапланеризъм „Банско оупън 2023“

От 7 до 12 август Банско беше домакин на второто издание на състезанието по парапланеризъм „Банско оупън 2023“. Тази година спортното събитие беше и шампионат на България. То бе организирано от Клуб по въздушни спортове „Скайномад“ със съдействието на Община Банско и Юлен АД.
Най-добрите парапланеристи на страната летяха от върха на ски писта Тодорка в ски зона Банско по маршрути с дължина над 50 км.
В Националното класиране на първо място е Веселин Овчаров (София), на второ е Орлин Димов (Пловдив), банскалията Георги Джолев спечели третото място.
При жените първа е Теодора Величкова (София).
В общото класиране първи е Веселин Овчаров, втори Орлин Димов, трети – австралиецът Стефан Нобъл.
Зам.-кметът Костадин Атанасов приветства организаторите и участниците във вълнуващото приключение в небето над Банско и Пирин. Банско е правилният избор като дестинация на свободния дух, където той може да се изяви и да се срещне с уникалната красота на Пирин, Рила и Родопа. Вярвам, че това състезание ще набира все по-голяма популярност и броя на участниците и държавите ще се увеличават всяка следваща година, заяви Костадин Атанасов.

Свързани новини

“Цъфнало цвеке шарено”-демонстрация на автентични носии от цяла България в града-пазител на традициите-Разлог!

vesito

Николай Шушков: Строителният бранш е един от най-развитите в Благоевград, но изпитва глад за кадри

vesito

С проект за 10 млн. лв. Община Благоевград превръща кв. „Вароша“ в център за обществен живот, култура и изкуство

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.