Сандански отбелязва своя празник с богата двудневна програма

Традиционно на светли четвъртък след Великден град Сандански чества своя празник.
Тази година община Сандански разгръща празничната програма в рамките на два дни, в които всички гости и жители на града ще се насладят на различни прояви, спазвайки българските традиции, съчетани с много настроение, танци и музика.
* 8 май (сряда)*
В празничния ден, на светла сряда, ще се проведе традиционният Велопоход, а точно в 17:00 ч. пред сградата на община Сандански ще посрещнем иконата на Света Богородица „Св. Пояс“, която с литийно шествие ще бъде пренесена до манастир „Св. Св. Козма и Дамян“. Денят ще завърши с уникален концерт на открито /над езерото/ – „ЛЮБОВ ЗА САНДАНСКИ“ с обаятелната Мария Илиева!
* 9 май (четвъртък)*
Празникът на град Сандански ще отбележим подобаващо с много настроение и наситена програма.
По традиция, на манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ в 11:00 ч. ще се извърши водосвет с иконата на „Св. Богородица“, а малко по-късно ще се насладим на Празничната програма на НЧ „Отец Паисий-1919“ и традиционните народни борби. Кулминация на празничните прояви, посветени на Празника на град Сандански ще бъде празничният концерт на пл. „България“. Всички гости и жители на град Сандански ще се насладят на изпълненията на прекрасните деца на град Сандански и тийн идолите Торино и Пашата. Програмата ще продължи с Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ и Духов оркестър – Сандански. Специален гост на празничната вечер ще бъде емблематичната и любима певица – ГЛОРИЯ. Всички събития от празничната програма на община Сандански са с ВХОД СВОБОДЕН.
Може да е графика на текстово съобщение

Свързани новини

В Петрич ще се изгради нов съвременен Младежки център

vesito

Ползотворно работно посещение на общинското ръководство на Банско в побратимения полски град Закопане

vesito

Къщичка на любовта в Градската градина ще радва жители и гости на Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.