Ученици от Гоце Делчев се включиха в инициативата на JA Bulgaria „Мениджър за един ден“

Ученици от 10, 11 и 12 клас в НПГ „Димитър Талев“ Гоце Делчев се включиха в инициативата на JA Bulgaria „Мениджър за един ден“ и поеха управлението в Общинска администрация – Гоце Делчев. Целта на тази инициатива е учениците да се запознаят с работата на институциите и да научат повече за местната власт, обясни директорът на учебното заведение Веселин Петков.
В ролята на кмет на общината през днешния ден бе Теодора Джамбазова от 11 клас, а заместник – кметове станаха Ангел Стефанов от 11 клас и Георгия Иванова от 10 кл. Председател и заместник-председател на Общинския съвет бяха Анна Михайлова и Герганка Пръчкова.
Ученици от НПГ имаше и във всички отдели на администрацията, където заедно с титулярите на съответните позиции те се запознаха в конкретика с работата на всеки един от тях.
В рамките на два часа, учениците управляваха община Гоце Делчев, а след това споделиха, че им е било много интересно и са впечатлени от работата и отговорностите.
Всички ученици получиха подаръци ръководството на община Гоце Делчев – книга посветена на патрона на града, както и сертификати за своето участие. „Такива инициативи са чудесни и трябва да бъдат по-чести. Но и без тях трябва да сте убедени, че вратите на общината винаги са отворени за вас, за вашите идеи, предложения и проблеми“, категоричен бе кметът Владимир Москов.

Свързани новини

Нов трус край Симитли

vesito

Утвърден е работният график в МБАЛ „Югозападна болница“ за пациенти от Петрич и Сандански

vesito

Възрастни се биха в Банско, пострада дете във въргала

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.