Нови растителни видове бяха засадени на новоизградената улица „Елин Пелин“ в Благоевград

Нови растителни видове бяха засадени на новоизградената улица „Елин Пелин“ в Благоевград.

Дървета от вида – кълбовиден шестил, които са подходящи за градски условия, с коренова система, която не компрометира тротоарите и асфалтовата настилка. Освен това декоративният явор (кълбовиден шестил) е компактен и с умерен растеж.  Облагородяването на ул. „Елин Пелин“ е поредната стъпка в усилията на общинското ръководство за създаване на по-зелени и приветливи пространства в областния център.

Припомняме, че дейностите по ул. „Елин Пелин“ бяха завършени преди месец. На място беше положен асфалт, бяха изградени тротоари и бе поставено модерно улично осветление. Ул. „Елин Пелин“, която е в непосредствена близост до бул. „Св. св. Кирил и Методий“, е създадена преди 16 години във връзка с изграждането на нови кооперации в района. От тогава тя бе на земна основа, а придвижването по нея бе затруднено. С облагородяване на пространството обликът на улицата е напълно завършен, а условията на живеещите в района значително подобрени.

Свързани новини

За трета поредна година мотористи от страната и чужбина превзеха балкана на село Крупник в екстремното състезание Екстрийм Ендуро Крупник 2023

vesito

Посрещат боговете на виното в Илинденци

vesito

Забавления, весели игри и много изненади за децата на Благоевград на 1 юни

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.