Откриха изложбата „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“ в Дупница

В навечерието на Великденските празници и с любезното съдействие на г-жа Снежана Йовева, директор на Държавен културен институт към министъра на външните работи, която уважи събитието в Дупница, мъжки хор „Свети Иван Рилски“ с ръководител с ръководител Таня Камбурова откри изложбата „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“.
Експозицията е фототипна изложба на Държавния културен институт към Министерство на външните работи, съвместно с екип изследователи медиевисти от Центъра за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и представя В 24 пана са показани църкви и манастири, в които се съхраняват чудотворни икони и свети мощи като драгоценни реликви. Освен от редица български манастири, в експозицията са включени снимки и информация от Манастир Ватопед и Иверски манастир – Гърция, Манастир Студеница – Сърбия, Манастир Савина – Черна гора, Манастир „Св. Йоан Владимир“ край Елбасан – Албания, Бигорски манастир – Северна Македония.

Свързани новини

Кметът на Сатовча с поздравителен адрес по повод 1-ви юни

vesito

Въвежда се режим на водоподаването в с. Бучино

vesito

Нови правила при продажбата на мартеници в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.