Героите на Вазов ще оживеят на сцената на Дома на културата в Гоце Делчев

Героите на Вазов ще оживеят на сцената на Дома на културата в Гоце Делчев на 26 октомври.
„Днес повече от всякога е важно да се обичаме като народ“ е посланието на спектакъла „Под игото“.
След големият успех на спектакъла „Под игото“ в цялата страна, хората в Гоце Делчев ще имат шанса да го видят и да се замислят над извечните послания на Иван Вазов в поредния ден за размисъл.
Силно вълнуващ и емоционален спектакъл, аплодисменти след всяка сцена, със своите тъжни и смешни моменти, интересен за всяка възраст, динамичен и събрал в себе си най-важните сцени от романа на Иван Вазов – такъв е спектакъла „Под игото“, реализиран от творческия екип на ДТ „Стоян Бъчваров“ Варна. Задължителен за всички, които изучават и се вълнуват от българската литература и история. Времето минава неусетно, защото ще се насладите на театър от най-високо ниво!
Творческият екип е добре познат с уменията си да адаптира към сцена класически произведения. Драматичният вариант по романа на Вазов е на Юрий Дачев, сценографията и костюмите са на Свила Величкова,, а музиката е на Асен Аврамов. Режисьор е Бина Харалампиева.
В ролите на Бойчо Огнянов и Д- р Соколов гостуват Богдан Бухалов от МГТ „Зад канала“ и талантливият актьор от НТ “ Иван Вазов “ Иван Юруков , а запомнящ се Кириак Стефчов изгражда Стоян Радев от Варненския театър.
Христина Джурова е Рада Госпожина, Веселина Михалкова- кака Гинка, Николай Божков- Боримечката, Константин Соколов – Кольо Слепеца, Пламен Димитров- чорбаджи Марко, Свилен Стоянов- чорбаджи Йордан.
Основното, което Бина Харалампиева иска да постигне с поставянето на “ Под игото“, е Вълнението! Успехът на представлението, пълните зали с развълнувана публика, доказва, че целта е постигната. Организаторите вярват, че и публиката в Гоце Делчев ще посрещне подобаващо трупата на ДТ „Стоян Бъчваров“ Варна.
Билети се продават на касата на Дома на културата.

Свързани новини

След потопа: Ким Чен Ун наказа с разстрел десетки чиновници за безотговорност

vesito

Започва регистрацията на партиите и коалициите за вота 2 в 1

vesito

Община Кресна с важно съобщение!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.