Над 400 участника се включиха в масовата спортна проява „Световен ден на ходенето 2024“в Банско

Над 400 участника се включиха в масовата спортна проява „Световен ден на ходенето 2024“, организирана от Българската Федерация спорт за всички към която се присъединиха Община Банско и Дирекция „Национален парк Пирин“. Тя бе посветена на празника на Банско – 5 октомври.
Стартът бе даден пред Посетителски информационен център на Национален парк „Пирин“ от кмета на община Банско Стойчо Баненски, а зам. – кметът Магдалена Юсева приветства всички участници и отбеляза, че за пореден път Банско се включва в националната инициатива за Световния ден на ходенето, която тази година се провежда в Национален парк „Пирин“ – символ на природната красота и здравословния начин на живот.
В проявата се включиха всички спортни клубове, заведения за социални услуги за хора със специални потребности и училища на територията на община Банско, както и жители и гости на града. Освен маршрута за ходене до Ролбана, който е и алея за хора със специални потребности, имаше подготвен атрактивен колоездачен маршрут. Заедно със спортните мероприятия се проведоха тематични беседи, забавни игри и томбола с награди.
Спортното събитие има за цел да популяризира системните занимания на открито и особено ходенето, като се подчертава неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
Световният ден на ходенето се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”.
4”.
Може да бъде изображение с 10 души и хора, които практикуват йога
Може да бъде изображение с един или повече хора, лагеруващи, тълпа и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 1 човек, лагеруване и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 7 души, усмихнати хора, лагеруващи и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 6 души, усмихнати хора и текстово съобщение

Свързани новини

Кметът Стойчо Баненски: За нас–банскалии, е удоволствие да празнуваме с нашия съгражданин Христо Стоичков рождения му ден и то не къде да е, а в сърцето на Пирин

vesito

Новоизбраният кмет на петричкото село Струмешница положи клетва пред Общинския съвет в Петрич

vesito

Рождество Христово е! Дядо Коледа и Снежанка зарадваха децата на Сандански!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.