Национално шахматно турне „Асеневци“ отново в Банско

Банско ще бъде домакин на трети кръг от най-мащабното шахматно събитие – Национално шахматно турне „Асеневци“, което е част от празничната програма по случай 5 октомври – Деня на Банско. Турнето се организира от Шахматен клуб „Асеневци“ – Велико Търново, съвместно с МКБППМН към Община Банско. Каузата на проекта е да популяризира древната игра и да даде възможност на подрастващите да се включат в обучителен онлайн курс.
Събитието ще се състои на 4 октомври, от 15:30 часа, в Тържествената зала на НЧ „Никола Вапцаров“.
Многократният шампион на България и професионален треньор – Деян Нинов, ще въведе учениците в света на шаха с легендата за шахмата и ще ги запознае с правилата на играта.
Предвидени са игри, които ще поставят на изпитание бързината, концентрацията, креативността на участниците, както и индивидуални съревнования с въпроси.
Победителите ще получат атрактивни награди и ваучери за безплатен онлайн курс по шахмат под ръководството на професионални треньори.

Свързани новини

ОБЩИНА СТРУМЯНИ ПОСРЕЩНА СВЕТЛИЯ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИК „СВЕТО БОГОЯВЛЕНИЕ“ – ЙОРДАНОВДЕН!

vesito

Ето го нашенеца Емил, който извърши зверство във Великобритания, но си получи заслуженото СНИМКА

vesito

Строежът на новия затвор в Самораново напредва

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.