Община Кюстендил организира общоградски поход в Световния ден на ходенето: 5 октомври 2024 г.,

Община Кюстендил организира общоградски поход в Световния ден на ходенето: 5 октомври 2024 г., 10:00 ч.! С поход от стадион „Осогово“ до сцена „Базиликата“ в Хисарлъка и обратно Община Кюстендил ще отбележи на 5 октомври Световния ден на ходенето. Инициативата се организира съвместно с Българска федерация „Спорт за всички“, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“. Тя е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”.

Стартът ще бъде даден в 10:00 часа от централния вход на стадион „Осогово“. Маршрутът преминава през лесопарк „Хисарлъка“ до сцена „Базиликата“ и обратно до градския стадион. Община Кюстендил съвместно с Обединен Детски Комплекс са подготвили маршрут на похода с различна трудност и продължителност, с цел същият да бъде достъпен за всички желаещи, без ограничение възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

От Община Кюстендил и Българска федерация „Спорт за всички“ са осигурени поощрителни награди за участие, които ще бъдат разпределени чрез томбола и викторина. Световният ден на ходенето се организира за 32-ри пореден път в България. Инициативата цели да се популяризират системните занимания и особено придвижването пешком, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

През 2023 г. в общоградския поход в Кюстендил се включиха над 1000 кюстендилци от различни възрасти. В световен мащаб в проявата, която е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ ТАФИСА, се включват 91 държави от всички континенти, а посланието, което отправя Българска федерация „Спорт за всички“ към общините, е призив за насърчаване на повече хора от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и здравословен начин на живот.

Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение

Свързани новини

Официално! Конституционният съд решава на 24-и септември за казуса Томов

vesito

Най-вкусният празник на брежанския кестен с нова програма

vesito

91-г. Стойчо Георгиев от Благоевград и 84г. му съпруга Венка не се отказват от сладкарския занаят

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.