Община Кюстендил спечели проект на стойност 2 млн. лв. за подмяна на уличното осветление

Община Кюстендил за по- малко от 8 месеца разработи и спечели проект на стойност 2 млн. лв. за подмяна на уличното осветление в град Кюстендил и селата  Пиперков Чифлик,  Слокощица,  Нови Чифлик, Жиленци,  Соволяно. Проектът е финансиран по Национален план за възстановяване и устойчивост, Приоритетна ос Нисковъглеродна икономика, процедура BG-RRP-4.028 ПОДКРЕПА ЗА ЕНЕРГИЙНО ЕФЕКТИВНИ СИСТЕМИ ЗА УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ – ПОКАНА 2

Общият брой осветители, които ще бъдат подменени в рамките на проекта, възлиза на 4438. За част от осветителите ще бъдат подменени  рогатките, като и касетите за уличното осветление. Ще бъде внедрен софтуер, който да следи потреблението в реално време. Системата ще осигурява сигурно включване и изключване на осветителите по предварително зададен график, както и дистанционно управление на касетите.

Кметът инж. Атанасов подчерта важността на проекта за жителите на Община Кюстендил, благодарение на който ще бъде подменено голяма част от уличното осветление на територията на общината. „ Това ще допринесе за  по- доброто качество на живот  на нашите съграждани и за намаляване на престъпността“, уточни инж.  Атанасов.  Проектът цели и 30 % намаление от енергопотреблението,  което ще допринесе за спестяване на финансови ресурси.

„Веднъж пестим пари, втори път ще имаме качествени LED осветители и трети път ,с  тези които подменим и са в добро състояние ще подменим лампите в останалите села, които не са включени в проекта“, обобщи инж . Атанасов.

Свързани новини

Кметът Методи Байкушев отговори на фейсбук публикация на адвокат Георги Чорбаджийски

vesito

Ударни ремонти на 20 улици в община Гърмен

vesito

/Видео/ Томов се бори за чист въздух? През ноември Благоевград в челната класация на градовете с най-мръсен въздух
Човекът на обещанията, това, което ви обещае Томов, никой не може да ви го даде...

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.