Корнелия Нинова и хората й изхвърчат от БСП

Кулминацията на драмите в БСП предстои. Сюжетът „ДПС” се пренася на „Позитано” 20. По информация на Lupa.bg в неделя лидерът в оставка Корнелия Нинова ще бъде изхвърлена от червената централа и от столетницата.

Очаква се Националният съвет на социалистите да вземе трудното, но стратегическо решение за изключването на Нинова. Заедно с Корнелия с партията щели да се сбогуват Георги Свиленски, Иван Ченчев, Христо Проданов, Крум Дончев. За предстоящите събития намеква и и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров.

„Изпълнителното бюро на свое заседание взе решение да предложи на Националния съвет да обсъди двете най-тежки мерки за партийно въздействие – едногодишно наказание и изключване. Известили сме членовете на съвета, чието поведение ще бъде разгледано, и се надявам в неделя да присъстват на заседанието, а не да се крият по кафенетата около „Позитано”, заяви Зафиров в интервю пред „168 часа”.

Огромната пропастта между Корнелия и новото ръководство на БСП зейна с още по-голяма сила, след като Нинова отказа да съдейства на съпартийците си за съставянето на листите и връчи пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев, вместо на Атанас Зафиров. Патовата ситуация принуди даже и юрисконсултът на БСП Аглика Виденова да се намеси с предупреждението, че за пръв път от 21 години насам е изправена пред риска да не може да регистрира партията за парламентарните избори на 27 октомври.

Свързани новини

До Нова година пускат движението по част от тунела на АМ „Струма“

vesito

Кметът Първан Дангов: 8,5 млн. лв. потичат за ремонт и реконструкция на водопровода на Самораново

vesito

Жълт код за опасна жега е обявен в цялата страна

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.