Започна реконструкцията на водопроводната мрежа в с. Драговищица

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов направи символична първа копка на проект „Реконструкция на водопроводна мрежа по ул.“ Драговищенско шосе“ в с. Драговищица.
”Най- важното е, че жителите на село Драговищица след като приключи ремонта ще могат вече да ползват чиста питейна вода. Знаете, че имаше напрежение и протести. Ние успяхме за по- малко от 8 месеца да осигурим финансиране и проблема с водоподаването в селото ще бъде решен“, заяви кметът инж. Атанасов. На символичната първа копка присъстваха и председателят на Общински съвет Димитър Велинов, областният управител инж. Александър Пандурски, депутати от 49- то и 50- то Народно събрание, общински съветници, жители на селото. Кметът благодари за активната им работа и подчерта, че това е добрият пример- когато общината работи съвместно с всички институции по реализацията на важни за жителите проекти. Стойността на проекта е 1 140 000 лв.
Общата дължина на водопроводното трасе е 1 870 м. По проект се предвижда рехабилитация н съществуващия резервоар с обем 180 кубични метра и подмяна на всички тръби.
Съществуващият водопровод изграден от азбестоциментови тръби ще се подмени с нови полиетиленови тръби. Проектът предвижда да се възстановят асфалтовите пластове и тротоарната настилка. Проектът „Реконструкция на водопроводна мрежа по ул.“ Драговищенско шосе“ в с. Драговищица беше включен в списъка на Община Кюстендил за финансиране на приоритетни проекти със средства от държавния бюджет за 2024 г.

Свързани новини

ВиК Благоевград с кампания „Безлихвено плащане“ по случай Деня на строителя

vesito

Затяга се контролът срещу неправилното паркиране в Гоце Делчев

vesito

Отличие за Математическата гимназия в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.